Autoshow představuje
40 značek automobilů

Autoshow představuje
40 značek automobilů

25. 9. 2014

Na pražském výstavišti v Holešovicích je až do neděle v rámci výstavy Autoshow k vidění 40 automobilových značek. Představí se 20 českých premiér. Hlavní hvězdou je supersportovní McLaren P1.

Autoshow se koná po tříleté odmlce. Účastní se jí většina značek z první desítky. Automobilky většinou zastupují velcí prodejci s podporou oficiálních importérů. Očekává se přes 50 tisíc návštěvníků.

Na výstavě mají expozice mimo jiné Alfa Romeo, Audi, Bentley, Cadillac, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Morgan, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Range Rover, Seat, Suzuki, Škoda Auto, Tesla, Toyota, Volkswagen nebo Volvo.

Mezi vystavovanými vozy jsou Alfa Romeo 4C, Bentley Flying Spur, Ferrari California T, Maserati Ghibli, Porsche 911 Turbo, Porsche Cayman GTS nebo Lamborghini Aventador LP 700-4.

Hlavní tahák McLaren P1 se organizátorům podařilo na akci dostat díky jedinému českému kupci. P1 disponuje přeplňovaným osmiválcem o objemu 3,8 litru a elektromotorem, které mu dodávají maximální výkon 916 koní. Z nuly na 100 km/h zrychlí za méně než tři vteřiny a na 200 km/h za sedm vteřin. Maximální rychlost je přes 350 km/h. Vedle P1 návštěvníci uvidí i McLaren 650S Spider.

Střední hala Průmyslového paláce je vyhrazena expozicím prémiových značek, pravé a levé křídlo obsadí ostatní automobilky a další vystavovatelé. Jednou z doprovodných aktivit jsou testovací jízdy s více než 30 vozy pro veřejnost. Základní vstupné je 120 korun.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%