Můj nejkrásnější podzim: 
Horor v naší knihovně

Můj nejkrásnější podzim:
Horor v naší knihovně

26. 9. 2014

Horor v knihovně a nejkrásnější podzim, zdá se, k sobě příliš nepasuje, ale opak je pravdou. Horor v knihovně? Nemožné! A přesto, stačí tak málo, jedno opomenutí a je tu!

Je říjen 1998 a naše knihovna slaví 85. výročí založení. Organizace oslav i zasedací síně probíhá bez problémů. Účinkující jsou připraveni, hosté na svých místech, zahajujeme. V recitačním pásmu z díla Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny, vystoupí režisérka Hana Kofránková a herec Alfréd Strejček. 

Na improvizované pódium, ohraničené stoly (nahrazujících židle), přichází pražští umělci. Rychle ještě poslední kontrola, zda je vše v pořádku a vidím, je zle! Ten jeden jediný stůl (se třemi nohami) stojí přímo uprostřed řady. Kolegyně, sledujíce můj upřený pohled, znehybněla. Naše ruce se pod stolem automaticky setkaly a očima jsme střídavě hypnotizovaly stůl (snad doufajíce, že zmizí) a účinkující (doufajíce, že je udržíme na jednom místě)!

Recitační pásmo se zdálo být nekonečné (trvalo necelou hodinu)! A najednou byl konec! Úlevu střídala radost, radost úleva a zase radost, ale nejen z krásného zážitku!!! Kdo nás ochránil? Snad "skřítek Knihovníček" nedopustil, aby se stalo něco, na co jsme nechtěly ani pomyslet, ani vidět ve snu, natož ve skutečnosti! 

Horor? Pro nás knihovnice určitě ano! Ovšem také nejen nejkrásnější, ale i nezapomenutelný podzim!

 

Můj nejkrásnější podzim - to je téma, které vyhlásila redakce na poslední dva zářiové týdny. Jaký byl váš nejkrásnější podzim, na co rádi vzpomínáte či na jaký podzim nezapomenete a proč? Napište svůj příběh, ten nejzajímavější oceníme dárkem od Avonu.
Můj nejkrásnější podzim
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.