Nadčasové Collegium Musicum 
vystoupí poprvé v Paláci Akropolis

Nadčasové Collegium Musicum
vystoupí poprvé v Paláci Akropolis

24. 9. 2014

Jedna z legendárních kapel historie česko-slovenského rocku posledního půlstoletí vystoupí 8. října od 20 hodin poprvé v Paláci Akropolis, tedy v místě, kde se v posledních devatenácti letech protínaly cesty těch nejzajímavějších interpretů nezávislého rocku, alternativy, world music a jazzu. Skupina Collegium Musicum se kolem Mariána Vargy začala formovat již v roce 1969. V sedmdesátých letech byla jednou z nejprogresivnějších a nejoriginálnějších kapel celého východního bloku.

Jejich comeback v roce 2009 jasně dokázal, že esprit kapely neztratil s léty nic na intenzitě a její nejsilnější historická sestava - s Mariánem Vargou za klávesami, Fedorem Frešem u baskytary a kytaristou Františkem Griglákem v kombinaci s vynikajícím mladým bubeníkem Martinem Valihorou - stále ohromuje nejen vyzrálostí a instrumentálním mistrovstvím, ale zejména energií a intenzitou hudebního prožitku.

Koncert v Paláci Akropolis proběhne 8. října od 20 hodin, vstupenky od 450 Kč do 790 Kč jsou k dispozici na pokladně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro. Více informací na www.unitedislands.cz.

Několik beznadějně vyprodaných koncertů pořádaných ve spolupráci s pořadateli festivalu United Islands of Prague přineslo v uplynulých letech mimořádný zážitek všem, kdo koncerty ve Velkém sále Lucerny či Lucerna Music Baru zažili. Nemenší úspěch zaznamenala v roce 2012 legendární Zelená pošta, koncertní verze legendárního alba, kterou Marián Varga s Pavolem Hammelem ve spolupráci se členy Collegia Musica a za hostování Radima Hladíka oživili ve vyprodaném Divadle Archa. Říjnový koncert Collegia Musica v pražské Akropoli nabízí jiné, neméně dobře disponované prostředí, ale především stejně mimořádný intenzivní zážitek ze skvělé a nestárnoucí hudby.

hudba
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.