Foto

Guláš z hříbků

21. 9. 2014

Tak tedy rostou, všechny možné druhy, jedlé i nejedlé, lesy jsou plné lidí i hub. Jenom u nás nic a nikdo, nepočítám-li návštěvníky lesa, kteří se bez procházky pod zelenou klenbou prostě neobejdou. Nemáte-li o houby potažmo hříbečky nouzi, vyzkoušejte guláš nikoliv masový nýbrž hříbkový.

Ingredience:
tvrdé hříbky, malé jsou vhodnější
polohrubá mouka
kečup či rajčatový protlak
polohrubá mouka
olej
cibule, česnek
sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup:
Na kostky nakrájené hříbky zalijeme vodou a povaříme dvě minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji zpěníme jednu velkou cibuli, 2 stroužky česneku a vložíme povařené hříbky. Přidáme sladkou papriku, jednu lžíci protlaku, lžičku houbového koření, osolíme, opepříme, malinko podlijeme a dusíme 15 minut. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme vylisovaným česnekem a majoránkou. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.