Princ William a vévodkyně Kate
potvrdili, že čekají druhé dítě

Princ William a vévodkyně Kate
potvrdili, že čekají druhé dítě

8. 9. 2014

Britský princ William a jeho manželka vévodkyně Kate očekávají narození svého druhého potomka. Oznámila to dnes jejich kancelář. Páru, který se vzal v dubnu 2011, se loni v červenci narodil chlapeček. Dostal jméno George a je po svém dědečkovi, princi Charlesovi, a po svém otci třetím v pořadí následníků trůnu.

"Jejich královské výsosti vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že vévodkyně očekává druhé dítě," oznámila kancelář Williama a Kate. Zároveň informovala, že Kate dnes po ránu postihla akutní nevolnost.

Podobné potíže provázely i první vévodkynino těhotenství, kvůli čemuž musela být nyní 32letá Kate dokonce hospitalizována. Nadměrné zvracení bylo nutné kompenzovat zvýšeným příjmem tekutin, živin a jiných posilujících látek.

Členové královské rodiny jsou podle agentury AP zprávou o blížícím se přírůstku nadšeni. K prvním gratulantům se prostřednictvím internetu připojil britský premiér David Cameron, který je sám otcem čtyř dětí.

Očekávanému dítěti bude patřit čtvrté místo na seznamu následníků britského trůnu. Na pátou pozici přitom odsune svého strýce, Williamova bratra prince Harryho.

Britská média zařadila zprávu o těhotenství Kate mezi tři nejsledovanější události, hned vedle blížícího se referenda o skotské nezávislosti a pokračujícího napětí na Ukrajině.

královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.