Moje léto 2014: A zase
ta božská Andalusie!

Moje léto 2014: A zase
ta božská Andalusie!

25. 8. 2014

Vyslyšel jsem ódu na radost čtenářů i60, opustil svůj hausbót na Slapech, kde dlím celé léto jako jezevec (nikoli nepodobně jako jiný jezevec na Vysočině) a rozhodl se. Tak tedy zkusím ten jih španělského pobřeží zvaného Costa del Sol (Slunečné pobřeží). Zkrátka to risknu, i když je tam prý dost lidí a vlny často nemalé. Alespoň se zase dobře najím a něco dobrého vínka popiji.

Do Andalusie létá několik charterových linek (já zvolil Travel Service), cesta trvá kousek přes tři hodiny, což je hranice, kterou jsem ochoten ještě přežít. Létá se obvykle do Malagy nebo Granady, v mém případě se jednalo o první jmenované město. Letiště je skoro velké jako to naše ruzyňské a doprava do letoviska Rincon de la Victorie čítá jen půlhodinku.

Ubytko máme s partnerkou skvělé, vlastně je to byt 2+1 přímo na pláži. Jídlo vynikající, víno také, nádherná promenáda, milí lidé. Jenom ty vlny nám dávají trochu zabrat. Ale nebaví nás se jenom válet na pláži, takže plánujeme Gibraltar a Alhambru.

Pokud se neutopíme či nás neskolí třicítky, dám ještě vědět, jak to dopadlo. Ale až někdy, mañana, tady se rozhodně nikam a s ničím nespěchá.

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Andalusie moře
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...