Houbové řízečky

Houbové řízečky

17. 8. 2015

Pokud máte štěstí najít bedlu jedlou či růžovky jako já, pak je jedinečná možnost si udělat vynikající houbové řizečky.

Ingredience:
růžovky a bela jedlá
hladká mouka na obalení
2 vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup:
Hlavičky hub odkrájíme, ale můžeme použít i půlky nožiček, bedla jedlá je jako řízeček lepší jak masový řízek. Je to výborná houba našla hned jsem tři vedle sebe. A růžovky k tomu. Očištěné houby obalíme v hladké mouce, pak v rošlehaných vejcích, potom do mikrotenového pytlíku nasypeme strouhanku a houby jednoltivě či po dvou, aby se nerozlámaly vkládáme do pytlíku se strouhankou. Poté protřepeme, hezky obalené houby vkladáme na velkou pánev a ze všech stran opečeme do zlatova.

Podáváme  s brambory jemně opečenými a okurkovým salátem.

Dobrou chuť!

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.
houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.