Pokud máte štěstí najít bedlu jedlou či růžovky jako já, pak je jedinečná možnost si udělat vynikající houbové řizečky.
Ingredience:
růžovky a bela jedlá
hladká mouka na obalení
2 vejce
strouhanka
olej na smažení
Postup:
Hlavičky hub odkrájíme, ale můžeme použít i půlky nožiček, bedla jedlá je jako řízeček lepší jak masový řízek. Je to výborná houba našla hned jsem tři vedle sebe. A růžovky k tomu. Očištěné houby obalíme v hladké mouce, pak v rošlehaných vejcích, potom do mikrotenového pytlíku nasypeme strouhanku a houby jednoltivě či po dvou, aby se nerozlámaly vkládáme do pytlíku se strouhankou. Poté protřepeme, hezky obalené houby vkladáme na velkou pánev a ze všech stran opečeme do zlatova.
Podáváme s brambory jemně opečenými a okurkovým salátem.
Dobrou chuť!
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |