Moje léto 2014: 
Příprava na letní cesty

Moje léto 2014:
Příprava na letní cesty

18. 8. 2014

Páteční ráno slibovalo krásný sluneční den a lákalo k procházce do přírody, ale já měla před sebou cestu na akci, která slibovala zajímavý zážitek a přesně taková byla. Proč? Všechno je jednou poprvé.

Pátek, pro většinu lidí obyčejný den, ale pro studentky Střední školy služeb to byl den maturitních praktických zkoušek. V 8 hodin ráno se sejdou maturantky se svými figuranty před maturitní komisí a začíná losování čísel, které vytvoří dvojice. Přes počáteční nervozitu se postupně rozcházejí na pracoviště kosmetiky a pedikúry. Naše dvojice je zařazena do druhé skupiny a tak mám dost času prohlédnout si pěkné prostředí střediska, kde se budoucí kosmetičky a pedikérky připravují na své povolání.

Při rozhovoru s příjemnou maturantkou, jejíž dnešní praktickou zkouškou je pedikúra, čas rychle ubíhá a než se nadějeme, jsme na řadě. Začíná pro mě nejpříjemnější část dopoledne a záhy se ukáže, že ani nastávající pedikérce nečiní praktická zkouška žádné problémy. Ošetření nohou se chýlí ke konci, zbývá vybrat jako třešničku na dortu lak na nehty a zkouška končí ke spokojenosti mé, zkoušené i zkoušející. Nezbývá než popřát všem maturantkám hodně štěstí do dalšího života a poděkovat za příjemně strávené dopoledne.

Důkladná příprava na léto je důležitá, aby naše dlouho očekávané dny volna, i když jsme již v důchodu proběhly bez nečekaných nepříjemností. A pečlivě ošetřené nohy před turistickými výlety patří zcela jistě mezi ty, na které se nevyplatí zapomenout.

Přeji všem šťastné cesty a návraty!

 

Pošlete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%