Hledáme nejlepší pokrm z hub.
Houbaři, kuchaři, ukažte se!

Hledáme nejlepší pokrm z hub.
Houbaři, kuchaři, ukažte se!

12. 8. 2014

Houbové rizoto, ragú z hub, houbové karbanátky, omáčka z lišek, bedla v trojobalu. Zkrátka, houby se dají zpracovat na stovky způsobů. Jak nejraději připravujete houby vy? Máte nějaký originální recept na pokrm z hub? Napište jej do rubriky Můj recept v sekci Gastronomie, vyhrát můžete skvělou kuchařku!

Díky častým dešťům a teplému počasí konečně začaly pořádně růst houby, v některých oblastech houbaři nosí z lesa doslova koše čerstvých hřibů, suchohřibů, kovářů, ale i kozáků či křemenáčů. Většinou lidé houby suší, ale také nakládají, zavařují či zamrazují. Pro někoho sice bývají pokrmy z hub hůře stravitelné, ovšem každý kuchař potvrdí, že výrazná chuť a vůně čerstvých i sušených hub dokáží vykouzlit z jídel vynikající pochoutky. 

Češi patří vůbec k nejvášnivějším houbařům na světě, mnozí houbaři neváhají vyrazit do lesa ještě před rozbřeskem, aby jejich "místečka" v lese konkurenti nevysbírali. Věříme, že i mezi čtenáři magazínu i60 je mnoho houbařů, ale také vynikajících kuchařů. Prozraďte nám, jak houby zpracováváte, jaké pochoutky připravujete z hub. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové, kterou nám věnovala mediální společnost Albatros Media a.s. - nakladatelství XYZ.

Pravidla soutěže

Recept musí být na portál i60.cz vložen prostřednictvím čtenářského profilu (Můj profil), kde označíte rubriku Můj recept. Součástí receptu musí být i fotografie - tedy tentokrát musíte váš pokrm z hub uvařit a pak také vyfotit a fotografii přiložit k receptu. Ve svém profilu vytvoříte novou fotogalerii, do níž fotku či fotky na šířku uložíte a pak po sepsání receptu připojíte k příspěvku. Pokud vám fotografie nepůjde přiložit, můžete ji poslat na adresu i60@i60.cz a jako předmět mailu uveďte "soutěž-houby".

Redakce ocení kuchařskou knihou autora receptu, který bude něčím originální a který si zároveň získá zájem čtenářů v diskuzi u článku. Kritériem tedy bude nejen obsah samotného receptu, posuzovaný členy redakce, ale i počet "příznivců" a ohlasů uvařeného pokrmu.

Své recepty nám posílejte nejpozději do 5. září, vítěze vyhlásí redakce v neděli 7. září 2014.

Těšíme se na vaše recepty! Vzhůru do lesa, ale pozor, sbírejte jen ty jedlé!

houby recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.