Kam v červnu za kulturou?

Kam v červnu za kulturou?

27. 5. 2012

Okoř se šťávou

V sobotu 2.6. od 13.00 hod. odstaruje 14.ročník open air festivalu "Okoř se šťávou". V podhradí Okoře se představí například kapela Mandrage, která v poslední době sbírá jedno ocenění za druhým za své hity Šrouby a matice, Františkovy lázně, Hledá se žena. Na své si přijdou i fanoušci Olympicu. V rámci oslav 50ti let jejich existence zahrají své Best of. Novinkou na letošní Okoři budou skupina Wohnout. Novou desku představí Charlie Straight, objev roku 2009 v cenách Anděl a Český slavík. Opět se na louku pod Okoř chystají Sto zvířat a UDG kteří v součstné době taky vydali nové album. Zajímavé seskupení pro tento rok bude i Vladimír Mišík & Etc společně s triem Ivana Hlase. Vstupenky jsou k dispozici zde

Pražská muzejní noc

V sobotu 9.6. proběhne již devýtý ročník "noční kulturní akce", do níž se kromě muzeí a galerií letos zapojuje i celá řada dalších kulturních institucí. Originální program bude například připraven pro návštěvníky Rudolfina, na jeho přípravě se podílí mimo jiné režisérka Alice Nellis. Každých 40 minut si ve Dvořákově síni budete moci poslechnout krátký moderovaný hudební program jako ukázku edukativních koncertů, které Česká filharmonie zařadí do svého programu letos na podzim. Na programu bude Händel, Mozart a Dvořák. První z koncertů začíná v 19:00 hodin, poslední ve 23:40 hodin. Více informací o Pražské muzejní noci najdete zde.

Jazz v opeře - Freddy Cole

12. června 2012 v 19:00 vystoupí v historické budově Národního divadla vynikající americký jazzový zpěvák Freddy Cole se svým kvartetem jako další v rámci série koncertů Jazz v Opeře. V atmosféře Národního divadla tak znovu dochází k souznění podmaňujícího prostoru s jedinečným hudebním zážitkem. Freddy Cole má na svém kontě několik nominací na cenu Grammy a další prestižní ocennění. Více se o koncertu mpůžete dočíst zde. Vstupenky na koncert můžete zakoupit zde.

Lawrence Brownlee v Obecním domě

Dne 18.6. od 19.30 hod. vystoupí v pražském Obecním domě americký tenorista Lawrence Brownlee. Tento mladý tenorista je uznáván jako jeden  z nejlepších rossiniovských pěvců. Na výsluní se dostal poměrně nedávno, zato velmi rychle. Vstupenky si můžete koupit zde.

Sting v O2 Aréně

Po velkém úspěchu na únorovém koncertu se do Prahy se zpěvák Sting rozhodl navštívit Prahu ještě jednou. Tentokrát vystoupí 25. června v O2 Aréně a představí zde své největší hity v rámci oslav 25. výročí své sólové kariéry. Vstupenky si můžete zakoupit zde

Kytarový virtuoz Paco de Lucia

Jeden z největších žijících světových hudebníků, fenomenální španělský kytarista Paco de Lucia, se vrátí 26. června do Prahy. Na pódiu velkého sálu Lucerny ho doprovodí výjimečná sedmičlenná skupina, v níž vynikají především strhující zpěvák Duquende a virtuózní tanečník Farruco, vnuk největšího romského tanečníka El Farruca, zakladatele legendárního andaluského tanečního rodu. Vstupenky sežente zde

Iglesias v O2 Aréně s Gottem

Známý španělský popový zpěvák Julio Iglesias vystoupí 23. června ve 20.00 v O2 Aréně. Věděli jste, že Iglesias začal svouji kariíru jako brankář Realu Madrid a po autonehodě vystudoval práva? Předskokanem Iglesiase bude český popový král Karel Gott.

Centrum nové opery v Ostravě

Dny nové opery Ostrava je první bienále festivalu, které proběhne 24., 25. a 26. června v divadlech Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona v Ostravě. Své síly poprvé spojilo Ostravské centrum nové hudby a Národní divadlo moravskoslezské. NODO (New Opera Days Ostrava) má dvě funkce: slouží rozvoji nové opery, tedy poskytuje zázemí a prostor pro tvorbu nových operních děl současných skladatelů, a je platformou pro produkci už vytvořených soudobých operních děl, jejichž uvádění je omezeno požadavky a provozem repertoárových operních domů. NODO tímto částečně splácí dluh, který má vůči soudobé opeře česká hudební scéna. Více se o tomoto projektu dočtete zde.

galerie hudba kultura opera
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.