Lady Sympatie: mou zálibou
je vyšívání vzorů na polštáře

Lady Sympatie: mou zálibou
je vyšívání vzorů na polštáře

5. 7. 2014

Ráda něco tvořím, mým velkým koníčkem je vyšívání polštářů. Postup je takový, že na kanavu, froté přízí, vyšije se na čtvereček 3x3 dírky křížek X a přes něj křížek +.

Vzory jsou různé, vyrábím vše, co se dá dělat křžkovým stehem, vyšívám i symboly státních vlajek. Motiv na polštář s nápisem INKA KEY jsem viděla v časopise National Geographic - z fotografie kusu nalezené látky z doby Inků. Vánoční polštáře jsem vyšila podle návodu na vánoční dečky. Dají se tímto způsobem dělat různá kouzla.

Dozvěděla jsem se o tomto druhu vyšívání už v roce 1970, od známých z Krkonoš. A to mi bylo 14 let a už jsem vyšívala svůj první polštář - věnovala jsem ho do rekvizit na natáčení filmu Já Olga Hepnarová - třeba tam bude vidět ... :-)

 

Přihlásila jste se do projektu i60 Senior Fashion? Zúčastněte se soutěže o titul Lady Sympatie. Malujete obrazy, fotíte? Vyšíváte či pletete? Vaříte? Vyfoťte vaše vybraná díla a krátce je popište. Tančíte, hrajete divadlo nebo se potápíte? Napište o vašem koníčku příběh. Zpíváte, hrajete na klavír či housle? Nahrajte se, nebo natočte na video a pošlete nám ukázku. Prezentujte jakoukoli svou dovednost, zručnost nebo zálibu. Všechny dovednosti posoudí porota a společně se čtenáři vyberou ženu, která získá titul Miss Sympatie a s ním také wellness pobyt. Více informcí najdete zde.

Lady Sympatie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...