Moje léto rodičovské

Moje léto rodičovské

29. 6. 2014

V mládí jsem byla jak laň. Samozřejmě nejen tak štíhlá a ztepilá, ale hlavně jsem měla v oboře svého jelena v říji, čili vždy v říjnu to na něj přišlo, načež jsem třikrát po sobě vždy červenec trávila vrhem dalších jelínků a laněk, a tak zaplňovala naši soukromou oboru.

Rodiče mi pomáhali minimálně, babička nikdy všechny najednou nechtěla, starý jelen místo do obory chodil z práce do nálevny a já byla v tom mateřském kolotoči úplně sama. Mláďata mi dávala pěkně zabrat, a tak na nějaké opalování, koupání a hledání hříbků nezbýval čas.

Zvěrstvo povyrostlo, já nastoupila po pětileté mateřské opět do práce a řádnou dovolenou jsem vždy během roku proflákala s nemocnými dětičkami. Šel čas (ale spíš pádil), léta vystřídaly zimy a další léto zas uteklo jak voda. Už jsem měla doma školáčky a o prázdninách odjeli všichni tři na tábor. Jen několikanásobné matky si dovedou představit, jaká úleva nastala. Chodila jsem sice do práce, ale hned po cvaknutí píchačky jsem najednou měla tolik volna a žádné povinnosti, že jsem se tenkrát s hrůzou v noci budila, když se mi zdál sen, že jsem zas některému dítěti zapomněla vyprat tepláky či nedala sušit mokré sandálky...

A já se toho léta nemohla nabažit. Opalovala jsem se, běhala  bosá po louce, čichala k lučním květinkám, koupala se při svitu měsíce nahá, nacpávala se malinami, zajezdila si na kole, navštívila kamarádky, zevlovala jen tak po náměstí...no zkrátka paráda. Cítila jsem, jak se nabíjím energií, jak mi ta volnost dává křídla, jak se vytrácí nervozita a stres.

Nadšené děti se po třech týdnech vrátily plné zážitků z nových kamarádů a čekala na ně ta nejspokojenější maminka pod sluncem.

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej luxusním zahradním grilem.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%