Memoriál Otty Bauera
pro příznivce dechovky

Memoriál Otty Bauera
pro příznivce dechovky

30. 6. 2014

Přijeďte se podívat na úvodní Festival dechovkových hudeb v Havlíčkově Brodě. Letos je věnovaný již nežijícímu učiteli hudební školy Otto Bauerovi, který vedl žákovskou dechovkovou kapelu a vychoval mnoho známých hudebníků.36 let učil. V roce 1954 založil svoji kapelu, od roku 1960 učil v lidové škole umění. Jeho dechovkový dětský orchestr se po jeho odchodu do důchodu 1996 rozpadl. Každoročně hrával na Štědrý den z věže kostela koledy.

Dva jeho žáci p.Jaroslav Duben a p. Zbyněk Palička - známý z TV Šlágr se skupinou PM Band pořádají tento festival na jeho počest jako "Memoriál Otty Bauera".

Vystoupí několik dechových kapel jako například rebelka, Vysočinka, Božejáci, PM Band, ale i mladí havlíčkobrodští akordeonisté pod názvem "Pohoda" pod vedením p.Laštovičkové, kteří získali už mnoho ocenění a orchest humpolecké Základní umělecké školy. Slovem bude provázet p.Vratislav Měchura z TV Šlágr.

Po náměstí budou jako každý rok k vidění práce kamenosochařských učňů z Lipnice nad Sázavou. letos je to socha rytíře, razítko nebo podoba strachu.

Havlíčkův Brod má mnoho historických památek, některé viděli účastníci prvního setkání i60 s výkladem p. Handlové. Zdaleka to nebyly všechny. Zrekonstruované náměstí, průčelí a vyhlídková věž kostela poskytuje pohled na celé město i do širokého okolí.

Další informace najdete zde:

 http://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/nestor-brodske-dechovky-slavi-letos-osmdesatiny-20120316.html

 

Staňte se zpravodajem magazínu i60! Pošlete nám tip na kulturní či sportovní událost z vašeho regionu. Napište reportáž nebo glosu o tom, co se děje ve vaší obci či ve městě. Informujte ostatní čtenáře, co probíhá právě u vás! Více info zde.
zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.