Baterie za 6 Kč se výdrží
neliší od pětkrát dražších

Baterie za 6 Kč se výdrží
neliší od pětkrát dražších

10. 6. 2014

Levné tužkové baterie za šest korun se výdrží téměř neliší od pětkrát dražších. Uvedl to časopis dTest. Nejlepší ze 13 porovnávaných jednorázových alkalických baterií dostupných v Česku vydržela přes osm hodin, nejhorší jen o hodinu méně. Průměrná výdrž činila sedm hodin a 44 minut. Přitom levné baterie privátních značek obchodních řetězců často překonaly drahé baterie známých značek.

Laboratorní měření baterií, ze kterých dTest vycházel, simulovala použití baterií jednak v hračce s elektromotorem, třeba autě na dálkové ovládání, a v blesku fotoaparátu. Nejlépe si vedla jedna z nejdražších tužkových baterií s výdrží osm hodin a 20 minut. Ale na druhé místo se dostala s časem jen o devět minut horším pětkrát levnější baterie jednoho z řetězců. Nejhorší výsledek činil sedm hodin a 20 minut a patřil podle dTest jedné z dražších baterií.

"Zkoušky ukázaly, že výkonnost jednotlivých výrobků střední třídy se neliší natolik, aby to ospravedlnilo vysoké pořizovací náklady některých z nich. Reklamní tvrzení o vysoké výdrži baterií předních značek je tudíž třeba brát s rezervou. Nejlevnější výrobky v testu předčily většinu těch dražších," sdělil redaktor Jan Hrouda. Pokud kupující přihlédne k ceně, je podle něj jasné, že se nevyplatí utrácet za nejdražší tužkové baterie.

elektronika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.