Vyberte gril a začněte grilovat!

Vyberte gril a začněte grilovat!

8. 6. 2014

Azurová obloha, šťavnaté masíčko na grilovacím roštu a dobří přátelé. Že takové chvíle zažíváte jen u známých či sousedů? Pořiďte si gril a pozvěte je k sobě na zahradu, kdykoli se vám zachce. Že však nevíte, zda si pořídit gril na plyn nebo na dřevěné uhlí?

Snadné a komfortní grilování umožňují oba typy grilů. Pokud nechcete opustit klasickou vůni, která se line z dřevěného uhlí, volba je jasná. Občas zdlouhavé rozpalování grilů na dřevěné uhlí navíc nahradily systémy pro rychlé zapálení, kdy vystačíte s jedinou sirkou a novinami. Intenzitu hoření můžete regulovat. Kvalitní grily na dřevěné uhlí jsou vybaveny roštem nastavitelným do několika poloh a silným plechem umístěným po obvodu grilu. Ten zabraňuje ztrátě tepla a chrání rošt před větrem.

Na trhu dnes najdete pěkné modely v různých barvách, výběr je i ve velikosti grilovací plochy a jejího tvaru. Oválná se výborně hodí třeba pro grilování klobás.    

Snadno, rychle a chutně na plynu
Hledáte-li moderní gril, který zapálíte jediným stisknutím tlačítka, pořiďte si plynový model. Sílu hoření nastavíte regulátory. „Některé z těchto grilů bývají kromě hlavní grilovací plochy vybaveny boční ohřívací plotýnkou a bočním ohřevem pro přípravu omáček a polévek. Zadní ohřev slouží například pro rozpékání pečiva pěkně do křupava,“ říká Lenka Karásková, produktová manažerka ze společnosti Mountfield.
U kvalitních plynových grilů hledejte poklop s teploměrem pro sledování teploty. Díky cirkulaci horkého vzduchu se pod poklopem stahují vlákna v mase, takže z něj nevytéká to nejlepší – chutná šťáva. Díky kolečkům jsou plynové grily pojízdné a zároveň vybavené brzdným systémem. „Praktický úložný prostor využijete pro odložení marinád, nádobí nebo grilovacího nářadí,“ doplňuje Karásková.

Aromaz systém

Některé modely grilů na plyn jsou vybaveny systémem Aromaz, jenž překvapí možností vytvoření bezpočtu chutí a vůní. Tajemství se skrývá ve dvou miskách, kam nalijete třeba aromatické víno, oblíbenou značku piva, anebo vlastní směs z voňavého koření. Potraviny pak postupně „nasávají“ vůni přidaných tekutin a získávají lahodnou příchuť. Vybírat můžete mezi různými barevnými variantami, najdete dokonce i grily v sympatické červené či smetanové barvě.

Pravděpodobně nehledáte gril na jednu sezonu, proto se při výběru ptejte na délku záruky – kupujte gril alespoň s pětiletou, ideální je sedmiletá.

Zahrada, grilování, dobré jídlo a přátelé k sobě patří.  Užijte si vše pohromadě a bavte se. To pravé počasí je tady.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grilování Mountfield zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.