Co dělat v červnu?
Zde jsou naše tipy!

Co dělat v červnu?
Zde jsou naše tipy!

2. 6. 2014

Vyjeďte do rozária

Červen je měsíc, kdy už kvetou růže, tak je ideální čas navštívit parky a zahrady jich plné. Většinou se jim říká rozária a v Česku jich najdeme několik: v Olomouci, v Přerově nad Labem, na zámku v Častolovicích i jinde, stačí zapátrat na internetu. Je to příležitost vyrazit si na výlet třeba pro partu kamarádek nebo pro babičku s vnučkou. Rozária totiž nejsou jen botanické zahrady, ale magická místa plná klidných zátiší s lavičkami, omamnou vůní a stovkami druhů růží, které většinou ani neznáme.

Přečtěte si o stoletém staříkovi

Ta kniha má neobvykle dlouhý název: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Není dobré nechat se jím odradit, je to zábavné a chytré čtení, o čemž svědčí, že se kniha stala bestsellerem v řadě zemí světa. Švédský autor Jonas Jonasson se díky ní zařadil mezi nejúspěšnější autory současnosti. Takže, pokud jste ji ještě nečetli, ideální zábava na léto. Jde o příběh pána, který se vykašlal na oslavu svých sta let a prostě vyrazil do světa.

Vemte vnuky do dolu

Návštěva ostravského Dolu Michal může být nezapomenutelný zážitek pro kluky jak nejmenší, tak pro ty, kteří už třeba překročili sedmdesátku. Jinými slovy, pro dědečky i vnuky. Důl Michal je národní kulturní památka, která láká čím dál více návštěvníků. Pokud v Ostravě či v okolí žijete nebo tam máte namířeno, pamatujte na něj. Prohlídková trasa vás zavede do unikátního prostředí bývalého dolu, výklad průvodců je poutavý a zábavný a člověk si tu připadá jako v příběhu Julese Verna. I ti nezlobivější kluci tam zpravidla mlčí a koukají s otevřenou pusou. Dá se vybrat z různých okruhů, součástí areálu je příjemná restaurace, jsou tam i atrakce pro děti. Ideální tip na víkend nebo klidné odpoledne. Více na www.dul-michal.cz.

Udělejte si piknik

Všimli jste si toho v zahraničí? Lidé tam sedí v parcích, buďto na lavičkách či na dekách, rozbalují košíky plné dobrot, pojedí, popovídají si, vypijí lahev vína. U nás jsou takové pikniky v trávě neobvyklé, když tak v parcích vidíme spíše studenty a mladé rodiny s dětmi. Tak si zkuste udělat piknik třeba právě v červnu, kdy jsou večery dlouhé, teplé a příjemné. Třeba s manželem či manželkou nebo kamarádkou či kamarádem. Nebo prostě pozvěte na piknik děti či vnuky. Uvidíte, že všichni budou vyzváním na piknik překvapeni.

Zajeďte si na Rožnovskou Valašku

Ve dnech 6. až 8. června je ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm připraven další ročník oblíbeného mezinárodního armádního folklorního festivalu. Zkrátka, spojení armády a folkloru je vždy pořádný nářez a zábava. Součástí je také přehlídka skupin historického šermu a spousta dalších akcí. Více na www.vmp.cz. Tam se dozvíte i o dalších akcích konaných v červnu v tomto půvabném beskydském areálu.

kam s vnoučaty zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.