Novodobí milionáři

Novodobí milionáři

27. 5. 2014

Dostal se k tomu šikovně. Byl obchodníčkem v jedné firmě s energiemi. V prosperující firmě. Byly to doby začátků prosperujících firem a zároveň jejich rychlých konců. To byl i tento případ.

Mladý muž, velmi mladý muž, který se v obchodování našel, na nic nečekal. Byl šikovný, rychlý a poučený. Ti, kterým prodával, ho znali, a tak přikývli být i nadále jeho zákazníky. Dřív, než se ostatní stačili vzpamatovat, začal, prozatím někde potichu a v ústraní, růst nový dodavatel energie. Netrvalo dlouho a jeho světlo zaplavilo kraje české i moravské, vyjelo i na Slovensko.

Z obchodníčka se stal majitel. Uměl to vzít pevně do rukou, a to za správný konec. Stále je dobrým obchodníkem, jen už firmu neřídí, ale "pouze má". Prosperující firmu. Je šikovný. Hromadí peníze i čas. Co s nimi, s ním?

Pro děti, které si mezitím pořídil, nestačí české školy. Je zapotřebí jim "dodat" něco navíc. Možná punc výjimečnosti? "Uvězní" je tedy i s jejich mámou na druhém konci Evropy, v městečku, kde nedávají dobrou noc lišky, ale hukot vln tříštících se o skály. V tomto odlehlém, po 9 měsíců nikterak přitažlivém, tudíž liduprázdném, místě, se jeho ratolesti dobrovolně nedobrovolně seznamují s jedním z nejmelodičtějších jazyků. Tatínek roste svými úspěchy, má to přece velmi dobře vymyšleno a zorganizováno, rodinné svazky chřadnou. Děti rostou a možná by se raději viděly poblíž své babičky a dědy v podhůří moravských hor. Táta má jiné představy. Evropa je velká a jazyky bohatá.

Mezitím zbývá stále dost peněz a času. Je třeba myslet na kratochvíle. Mezi vrcholky nejvyšších evropských hor se najde paneláková "světnička" netrpělivě čekající na nového majitele. Potřebuje vyklidit a zařídit. K tomu účelu jsou vybraní tři zdatní firemní muži. V plně naloženém autě, nový nábytek se veze z Moravy, zdolají téměř dvoutisící kilometrovou vzdálenost tam a tutéž zpět a ještě vyklidit a zařídit. Dny jsou krátké, nastavují se nocemi. Pro zaměstnance této světelné firmy žádný problém. Jsou přece rychlí jako světlo a téměř nic je nemůže zastavit.

Jejich šéf má zatím stále dost času a peněz na nové "nápady". Bude stavět novou firmu. Vypadá to, že vlastníma rukama. Kupuje traktor a získá společně se "svými" muži řidičské oprávnění pro tento stroj. Kam s ním chtějí jezdit? Pro začátek objíždějí "dědiny" kolem, zajedou i na oběd do vyhlášené restaurace. Stylové, ne?

Tím to nekončí. Je třeba dovézt ještě vlečku z Čech. Jak jinak než za traktorem? Dva ze tří zdatných mužů odhodlaných ke všemu, usedají střídavě za volant parádního traktoru "nové generace" a ujíždějí do Čech. Jeden z nich se v doprovodném vozidle plouží sotva čtyřicítkou za zemědělským strojem. Dvěstěpadesátikilometrovou vzdálenost zdolávají za 10 hodin. S vlečkou zpět a v noci je to ještě o něco déle. Nad ránem jsou doma. Zítra je čeká opět den plný překvapení. O nápady zde není nouze. A zatím ani o peníze a o čas.

A tak se kupují drahá a luxusní auta, která se na příkaz velitele - majitele mění v drahé součástky, aby z nich pod rukama oddaných "zaměstnanců" vyvstala vozidla zdokonalená a originální, dle dětských snů, fantazie a představ svého majitele.

Peníze i čas je třeba nějak utratit. O to tady jde.

peníze
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.