Grand Canaria, má láska

Grand Canaria, má láska

22. 5. 2014

Tento Canary Island již dlouho přitahuje turisty. Říká se mu také ostrov věčného jara. Je třetím největším ostrovem (po Tenerife a Fueterventuře). My jsme na ostrov poprvé přiletěli v r.1992 a okamžitě jsme si ho s manželem zamilovali.

Začali jsme létat s Fischerem, který jako jediná cestovka v té době zájezdy na ostrovy pořádal. Měli jsme štěstí na hotel, který byl situován přímo u pláže Playa del Inglés s výhledem na Atlantik. Přímo pod hotelem je nádherná písečná pláž, která je dlouhá cca 3 km a pokračuje do oblasti Maspalomas. Každý den po snídani jsme se vypravili a šli tuto cestu podél Atlantiku k majáku. Po levé straně dunící moře, po druhé straně písečné duny. Prostě nádhera.
Po večeři jsme chodili procházkou podél moře do různých hospodek na sangrii či na medový likér.

Večery jsou na Gran Canarii vlahé, teplota klesne ke 25 st. všude voní květiny, moře a vládne pohoda.
Nejlepší je půjčit si ta na týden auto a objet celý ostrov. Jsou zde bezpečné dvouproudové dálnice a všude jsou kruhové objezdy. Na ostrově jsou golfová hřiště a hned vedle něho je Botanická zahrada.

Navštívila jsem pak i jiné ostrovy jako Tenerife, Lanzarote Gomeru La Palmu, ale Gran Canaria je jedinečná a vždy se tam ráda vracím. Od r.1992 nebyl rok, abychom tam nejeli. Naposledy jsem se odtud vrátila loni v září. Letos tam pojedu opět začátkem září, kdy tam už není tak velké vedro a hlavně moře je krásně teplé. 

Hodně se za posledních 10 let v oblasti změnilo, vyrostla tuspousta nových hotelů (orlí hnízda), staví se na přilehlých skalách u moře. I hotel, kam se pravidelně vracím, prošel velkou proměnou, systém all inclusive dřív vůbec nebyl. A tak se těším, že zase v září poletím za svou velkou láskou - ostrovem Gran Canaria.
  
 

moře
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%