ZOO Praha otočila. Zavede
volné vstupné pro seniory

ZOO Praha otočila. Zavede
volné vstupné pro seniory

11. 5. 2012

Pražská ZOO, která od května výrazně zdražila vstupné, včetně toho pro seniory do 70 let, ustoupila pod palbou kritiky a bude jim vyšší ceny od června kompenzovat pravidelnými volnými vstupy. Každé první pondělí v měsíci se tak budou moci penzisté do areálu podívat za symbolickou jednu korunu.

Nové vyšší vstupné ZOO zavedla k 1. květnu. Senioři, kteří do té doby platili za prohlídku jen korunu, musí vytáhnout z peněženky 150 Kč. Korunové vstupné se nadále týká jen starších sedmdesáti let. O padesát korun víc než dosud musí platit ostatní návštěvníci, včetně dětí a domácích mazlíčků.

Zvýšení cen, obzvláště těch pro seniory do 70 let, kritizovala v médiích řada lidí. „Ze strany návštěvníků se často opakovala námitka, že ZOO teď bude méně dostupná pro důchodce, kterým ještě nebylo sedmdesát. ZOO Praha si uvědomuje, že pro tyto sociální skupiny mohou být změny v systému vstupného skutečně citelné,“ uznala mluvčí zahrady Tereza Palečková. ZOO Praha proto od 1. června zavede novinku, kdy každé první pondělí v měsíci budou mít vstup za jednu korunu všichni důchodci, tedy i ti mladší 70 let.

V současné době se za symbolické vstupné mohou do areálu podívat i další skupiny návštěvníků, a to díky hojně využívanému konceptu Happy Mondays. „Každé pondělí v měsíci má vstup za korunu vybraná skupina osob, například těhotné ženy, tatínkové s malými dětmi nebo adoptivní rodiče zvířat,“ dodala Palečková, podle které se dosud vyšší ceny na návštěvnosti zahrady nijak neprojevily.

Z letošních květnových dní zatím nejvíce návštěvníků prošlo turnikety na státní svátek 8. května – celkem přes 12 tisíc. V loňském roce to přitom bylo o bezmála 3500 lidí méně. Další vysokou návštěvu lze očekávat i na svátek dětí 1. června, kdy všechny ratolesti za prohlídku zaplatí opět jen symbolickou jednu korunu.

Zdražení ZOO Praha vysvětlila zvýšením nákladů na provoz a investicemi, například na nový sloninec, který stojí víc než 400 milionů korun. Celkem šest milionů korun stála zahradu rekonstrukce pavilonu šelem. Expozice lvů, tygrů, koček rybářských a plazů v teráriích dostaly \"nový kabát\" a novinkou je také řada interaktivních hříček, například termokamera či dotykové obrazovky s kvízy ze života šelem.

důchodci ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.