Pět tipů, jak si zpříjemnit duben

Pět tipů, jak si zpříjemnit duben

10. 4. 2014

Protože je důležité dělat si sami sobě radost, rozhodli jsme se přinášet každý měsíc tipy na akce či věci, které dokážou zpříjemnit život. Někdo se cítí lépe, když si zajde na divadelní představení, jinému dodá energii procházka v tichém lese, další se rozveselí, když si koupí něco nového na sebe. Ať už patříme mezi kterýkoli typ, je dobré zavést si do života zásadu: Minimálně jednou měsíčně jedna výhradně osobní radost. A čím více nám přibývá let, tím více radostí je třeba hledat.

Na co do divadla?

Simona Stašová má za sebou už více než čtyřista třicátou reprízu představení s názvem Shirley Valentine. Lidé na ně chodí opakovaně a to o něčem svědčí. Tuhle hru by měl vidět každý, kdo překročil pětaačtyřicítku, nejen proto, že herečka exceluje téměř tři hodiny sama na jevišti a převtěluje se v několik postav. Excelentní je nejen její výkon, ale i téma hry: Trápení ženy, která přemýšlí, zda a co ji ještě v životě čeká. A tak se sbalí, odjíždí ro Řecka, tam se zamiluje. Jenže, jak už to v životě bývá, není to tak jednoduché, jak si myslela. Pozor, představení se líbí i mužům, je to totiž chytrá ironická komedie.

A herečka, které bude brzy šedesát, všem divákům vyráží dech, jak skvěle vypadá a kolik má energie. Prostě inspirace pro ostatní. Přestavení hraje pražské Divadlo ABC, ale dobrá zpráva je, že s ním Simona Stašová často vyráží na zájezdy do dalších měst. Stačí si pohlídat její internetové stránky nebo kulturní programy ve vašem okolí.

Tip pro pejskaře

Pejskaři mohou mířit do Ostravy. O víkendu 12 a 13. dubna se tam koná národní výstava všech plemen psů. Velká tradiční akce se pořádá v areálu Černá louka a jak už to u výstav psů bývá, jde o podívanou a zábavu i pro ty, kteří nesoutěží. Ideální tip na víkend s vnoučaty, protože tolik různých druhů psů pohromadě se podaří vidět málokdy.

Motýlí den

Nejen pánové, kteří chtějí nalákat dámu na sbírku motýlů, mají v dubnu ideální příležitost s Praze. V Botanické zahradě je tam až do 11.května otevřena výstava Tropičtí motýlí v areálu Fata Morgana. Otevřeno je každý den kromě pondělí, bližší informace najdete na stránkách Botanické zahrady. Akce je unikátní nějen rozsahem, ale tím, že tam jsou živé exponáty, mezi nimi i největší motýlí světa. Takže spojení romantiky i vědy. Ideální na vycházku v páru, ba přímo na rande ve zralém věku.

Kvalitní obrazy

Kdo se vydá na výstavu do pražského Muzea Kampa, které vede mecenáška umění Meda Mládková, vždy najde kvalitu.Je to tak i v tento duben, tentokrát se můžeme podívat na díla malíře Josefa Šímy. Výstava trvá i celý květen.

Kytice je nezbytnost

Kupte si nebo natrhejte kytici. Není to zbytečnost ani malichernost, je to důležité a v tomto období obzvláště. Protože když máme doma ve váze jarní kytky, spraví nám to náladu. Pár větviček trnky s bílými květy či pět narcisů bychom si měli v dubnu zařadit mezi naprosto nezbytné radosti a týká se to žen i mužů. Ideální je koupit nebo natrhat si je sami sobě, ale také někomu jinému: kamarádce, manželce, dceři, snaše, tchýni. Pánové, opravdu není nic divného na tom, když domů přinesete pár větviček zlatého deště, ať už pro partnerku nebo jen sami pro sebe, abyste měli domov hezčí.

 

Co se děje ve vašem regionu? Co byste doporučili čtenářům? Pošlete nám tip na akci, která se děje u vás, a to buď do komentářů či přímo jako článek do sekce Moje zábava.
naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.