Akce Hledáme zralé modelky
má ve světě módy velký ohlas!

Akce Hledáme zralé modelky
má ve světě módy velký ohlas!

1. 4. 2014

Co říkáte na to, že akce Hledáme zralé modelky vzbudila velký zájem? Svědčí to o tom, že se vnímání věku se mění? Zeptali jsme se tří odbornic na módu a krásu. Mluvili jsme také o tom, zda se Češky umí oblékat a líčit a co by se v tomto směru mohlo změnit.

Beata Rajská,  jedna z nejuznávanějších českých módních návrhářek, která dělá modely pro zahraniční soutěže Miss a pro řadu známých osobností:

"Zájem žen o to zkusit si být ve zralém věku modelkou, mě vůbec nepřekvapuje. Každá jsme v dětství snily, že budeme letuškou nebo modelkou. Rozhodně je lepší zkusit si sen plnit ve zralém věku, než do něj třeba tlačit dceru či vnučku, i když ona sama o to nestojí. Já pracuji ráda se všemi věkovými kategoriemi. Nedávno jsem  vybírala materiál pro dámu, které je sedmdesát pět let. Nosí džíny, úzké bílé kalhoty, je šmrncovní.  Ženy,  které se rozhodují zkusit být modelkou musí počítat s tím, že budou mít z okolí reakce pozitivní i negativní. Určitě ale mnohým může zvednout sebevědomí, když se pak třeba uvidí na fotografii hezky nalíčené a upravené. Teď je trendem, že si ženy nechávají dělat více či méně profesionální fotografie a dávají je pak manželovi, příteli, rodině. Někdy si tím samy sobě dokazují, že jsou ještě stále hezké ženské. A to je sympatické. Vždyť přece když se nalíčíme, oblékneme a máme pocit, že nám to sluší, každá se cítíme lépe. Osobně ale v poslední době na přehlídkách nevyužívám starší modelky. Jdu s  trendem, že žádané jsou modelky mladé, ale něčím zajímavé. Ne klasicky prvoplánově krásné, ale zajímavé. Nicméně i starší modelky už jsem na mole měla. Mé modely  předváděly například Ema Tekelyová a Marie Kadeřábková, které si pamatuju jako modelky už v době, kdy já jsem začínala. A to jsou úžasné dámy, které svou práci odvádějí skvěle."

Jaroslava Sedláčková, úspěšná módní návrhářka, která oblékala například Terezu Maxovou, Petru Němcovou, soutěže Miss  a řadu dalších známých žen:

"Nemám ráda řeči o tom, že se starší ženy neumí oblékat a Češky obzvláště. Každý má jiný vkus, jiné možnosti. Já se často setkávám s dámami, které mají zájem o oblečení do společnosti. Právě mezi nimi jsou ženy různých profesí, kterým záleží na tom, jak vypadají a je úplně jedno, kolik jim je let. Mám pocit, že mezi Češkami a to i vyššího věku v poslední době naopak přibývá těch, které se oblékat umí.

Veronika Dědková, vizážistka, která líčí řadu známých Češek, často pro fotografování do časopisů, spolupracuje například s Magazínem MF DNES:

"Soutěž pro zralé modelky? To je skvělé. Sem s nimi. Mám pocit, že ženám kolem čtyřicítky dnes chybí vzory. Já bych kolem sebe chtěla vidět krásné upravené šedesátnice, sedmdesátnice a říct si: Takhle chci vypadat. Chci vidět, že se dá stárnout s elegancí. Samozřejmě, že líčit mladou krásnou dívku je snadnější než líčit starší ženu. Ale právě tak se pozná, kdo to umí. Nedávno jsem líčila osmdesátiletou dámu a byla jsem z ní nadšená. Ve vyšším věku je dobré držet se zásady méně je více, používat kvalitní přípravky  a pečovat o pleť. Je škoda, že některé starší ženy se bojí používat make-up a zdravíčka na tváře. Také bych se nebála ve vyšším věku červené rtěnky, i když samozřejmě je třeba vybrat ten pravý odstín. Myslím si ale, že dnes už je tolik možností, jak se dozvědět a poradit, co je pro mě to pravé, že by pro žádnou ženu neměl být problém udělat se hezčí. A zdá se mi, že to už mnohé starší ženy vědí."

(vh)

móda Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.