Síť konopných lékáren roste, 
nová apatyka je už i v Chrudimi

Síť konopných lékáren roste,
nová apatyka je už i v Chrudimi

17. 3. 2014

Masti na kožní problémy či bolesti zad, kosmetické prostředky, konopná semínka a další jídlo z konopí bude mít ve svém sortimentu od pondělí 17. března okresní město Chrudim. V Pardubickém kraji se jedná o první lékárnu specializující se na prostředky z léčivého konopí. Součástí služeb bude i odborné poradenství.

„Apatyka je situována v hypermarketu Tesco. Místě, kde nás všichni obyvatelé okresního města najdou. Na ulici Dr. Milady Horákové,“ potvrdil otevření Jiří Stabla z Carun Pharmacy. Přípravky na tělesné bolesti a další zdravotní neduhy společně s potravinovými doplňky z konopí si mohou všichni nemocní i tělesně vytížení lidé z města i okolí xy denně od 9.00 do 20.00.

Oblíbená a účinná konopná mast

Největší zájem je standardně mezi lidmi o konopnou mast, jediný registrovaný zdravotnický produkt v České republice či konopné semínko. Nově je v nabídce i konopná ústní voda. Nechybí ani konopné těstoviny. „Konopný olej se pak hodí zejména do koupele na hydrataci celého těla. Pomáhá však i na poškozené vlasy či nehty. Maže se přímo na kůži či vtírá do konečků,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že mnoho lidí potřebuje prostředky z konopí pro sebe, ale i své blízké. Vhodné jsou však i pro malé děti. „Neublíží jim a není ani důvod se strachovat. Obsahují povolených 0,3 procenta THC. Hlavní léčivou složkou z konopí je totiž jiná látky z cannabinoidů, takzvaný cannabidiol,“ říká Stabla.

Na ekzémy i bolesti pomáhá konopí

Produkty s výtažkem z konopí vyhledávají zejména lidé trpící kožními problémy, potížemi se zažíváním a neustávajícími bolestmi. Lidé v  konopné lékárně lidé naleznou rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež jsou odborníky doporučované na zmírnění příznaků chorob. Tým pracovníků provozovny má za úkol výrobky nejen nabízet k prodeji, ale také šířit osvětu o konopí a jeho léčebných účincích. To je hlavní poslání.

„Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotních problémů. Konopí se doporučuje při léčbě bolesti, vynikající je na lupénku, ekzémy, bércové vředy," uvádí hlavní důvody otevření Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že zlegalizování konopí k léčebným účelům je správným krokem k tomu veřejně uznat tuto bylinu, tedy konopí, jako právoplatný lék.

Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů.

Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/. Vše je vyrobeno z legální odrůdy konopí setého s obsahem THC ne vyššího než 0,3 procenta. S prokazatelným obsahem dalších účinných cannabinoidů, zejména canabidiolu.

konopí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%