Povídání o fuchsiích

Povídání o fuchsiích

5. 3. 2014

Taky je máte tak rádi? V letošní zimě Vám jistě úspěšně přezimovaly a teď pomalu nastává čas je přesadit, namnožit a možná i zkrátit. Nabízím pár rad, jak na ně, aby nám zase dělaly radost.

Nejčastěji pěstované fuchsie patří mezi takzvané rostliny stínu. Máte-li stinný balkon, s mírným osluněním v odpoledních hodinách, je fuchsie Vaše květina. Výborně roste v samozavlažovacích truhlících, v kombinaci třeba s balzamínou netýkavkou. Krásná je samostatně ve větším přenosném květináči.

Snadné je její tvarování. Oblíbený je tvar na kmínku, hojně se pěstuje jako bonsaj, vždy ochotně kvete. Zeminu  volte s kyselou reakcí, podobně jako pro pěnišníky. Fuchsie nesnáší vyschnutí substrátu  a prudké slunce.

Hnojíme jednou za čtrnáct dní, používám Kristalon. Pravidelně odstraňujeme odkvetlé květy, aby rostliny nevytvářely semena a zbytečně se nevysilovaly. Podpoříme tím tvorbu květů.

Na webu www.aubrieta.cz je celý tento týden věnován pěstování fuchsíí. Dozvíte se, jak je množit a třeba i kde je koupit, Můžete si prohlédnout velkou fotogalerii.

Tak ať Vám krásně rostou !
Vaše Aubrieta 

Aubrieta květiny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.