Felix Slováček
roztančí Brno

Felix Slováček
roztančí Brno

27. 2. 2014

Filharmonie v Brně zve příznivce dobré hudby na koncert Felixe Slováčka a jeho syna do Besedního domu. Koncert mistra a juniora proběhne s řadou dalších zajímavých interpretů (ve světové premiéře zazní Roztančené Concertino pro sopránsaxofon a smyčce od Jana Kučery) v úterý 4. března v 19.30 hodin. Ze vstupného 300 korun budou mít senioři poloviční slevu.

Felix Slováček, který je absolventem kroměřížské konzervatoře a Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, představuje na české hudební scéně špičku mezi hráči na klarinet a saxofon. Do jeho stálého repertoáru patří díla jak z oblasti klasické hudby, tak i jazzu a popu. Jako sólový hráč získal již mnoho cen na mezinárodních soutěžích. Svoji hudební mnohostrannost vždy prokazoval také jako skladatel a od roku 1983 jako šéfdirigent Big Bandu Felixe Slováčka.

Pan Slováček byl členem mnoha orchestrů jako například Orchestru Karla Vlacha a vystupoval s řadou dalších (Big Band Gustava Broma, RIAS Radio Big Band, Big Band Radio Copenhagen, WDR Big Band Köln). Pravidelně se objevoval také v programech stálice českého popu Karla Gotta. Jako interpret vážné hudby vystupoval s mnohými známými hudebními tělesy v Čechách i v zahraničí – spolupracoval třeba s European Community Chamber Orchestra, slovenskou filharmonií, drážďanskou filharmonií, symfonickým orchestrem hesenského rozhlasu a jinými.

Na svém kontě má Felix Slováček více než 500 nahraných titulů a téměř dva miliony prodaných zvukových nosičů.

 

S využitím materiálů bigband.cz

koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.