Lurisie - balzám na tělo i duši

Lurisie - balzám na tělo i duši

4. 5. 2012

Tak vám prozradím jedno krásné místečko. Je v Itálii. Jakmile sem dorazíte, máte o pohodu postárano. V hotelu v Lurisii (www.hotelreale.it) najdete nejen pohodlné ubytováníi a kvalitní kuchyni. Mají zde i nové relaxační centrum, které vám nabídne kromě plavání v bazénu tři typy sauny, několik druhů sprch a pak příjemné masáže, kosmetiku, nové nehty pro dámy a pedikuru. Ale je možné jen tak se spolehnout na lehátko, odpočívat a popíjet bylinkový čaj.

Ale teď to hlavní - nádherné procházky. Klidné malé městečko Lurisie se nachází na úpatí Alp poblíž francouzských hranic. Kousek od hotelu REALE je lanovka, která vás vyveze na horu Pigna. Tam se vám otevře úchvatný výhled daleko do kraje. V zimě se tam báječně lyžuje na několika sjezdovkách vzájměně propojených lanovkami, v létě je možné provozovat procházky po hřebenech. Anebo se jen tak posadíte na terasu horské chaty a pokocháte se božským rozhledem. Já v tom kraji většinu roku bydlím a v hotelu občas pracuji. Ale když mám volno, tak si tu užívám. V lesích rostou hřiby praváci a borůvky, v listopadu dozrávají jedlé kaštany - jsou tu kaštanové lesy.

Věřící mohou navštívit krásné kostely a přístupný je i klášter Certosa, který rozhodně stojí za prohlídku. A kdo rád jezdí autem, tomu určite nebude zatěžko udělat si stokilometrový výlet k moři. Můžete jet horskou trasou přes Limone - tam jsou fantastické krajinné pohledy a úžasná horská městečka (jede tam i vláček motoráček z blízkého Cunea) a dorazíte k moři do Ventimiglie. Nebo se můžete vydat po dálnici, což je rychlejsší a pohodlnější, ale také nudnější a dorazíte do Savony. Kousek za Savonou máme naše oblíbené místečko Cogoletto, kde nemusíme platit pláž ani parkoviště. A když si budete chtít odpočinout od přírody, můžete každé úterý vyrazit do Cunea na velký trh - mercato. Stánků je vždy plné náměstí i přilehlé ulice a je na co koukat.

Mě se tu moc líbí. Bydlím za kopcem v Chiusa Di Pesio a když přijedete, tak Vám mohu poradit, kam se podívat a eventuelně se domluvit. Tak na viděnou!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.