Školu jako téma týdne
vystřídá "Moje sbírka"

Školu jako téma týdne
vystřídá "Moje sbírka"

23. 2. 2014

Sbíráte pohlednice, pivní tácky, ubrousky nebo třeba brouky? Je vaším koníčkem filatelie? Jak velkou máte sbírku a kolik let ji spravujete? Jakou máte ve sbírce největší vzácnost? Sběratelství jako téma týdne vybrala paní Růžena Antlová, která vám představí svou úžasnou sbírku panenek.

Pochlubit se svou sbírkou můžete i vy. Napište nám svůj příběh o své sběratelské vášni či vašeho známého, případně zpracujte rozhovor s nějakým zajímavým sběratelem ve vašem okolí. Možná, že právě díky magazínu i60 si budete moci vy či vaši známí svou sbírku rozšířit. Nejlepší příspěvek, který vybere paní Růžena jako šéfredaktorka týdne, opět oceníme.

Téma minulého týdne: Škola
Ústředním tématem minulého týdne byla "Škola". Toto téma si vybrala a šéfredaktorkou týdne byla paní Zuzana Pivcová, která pro čtenáře magazínu i60 připravila hned několik materiálů (příběhy, analýzu, rozhovor, ale i báseň), v nichž vzpomínala na školní léta, anebo představovala současné školství a také mimoškolní aktivity. Paní Zuzaně patří za skvěle zpracované téma velký dík a také zasloužená odměna - CD s její oblíbenou zpěvačkou Evou Olmerovou.

"Vybrala jsem si téma, které mě v různých podobách léta provázelo, takže jsem si troufla k němu něco říct. Že jsem ale byla jmenována šéfredaktorkou týdne, to bylo podstatně náročnější. Nejen, že jsem napsala několik vlastních článků, ale sledovala jsem i příspěvky dalších čtenářů a snažila se je podle svých možností okomentovat. V závěru týdne, který byl především týdnem olympijských her, děkuji všem, které téma zaujalo, takže si našli čas ho sledovat, ba dokonce se k němu sami psaním připojit. Za to všem děkuji. Mrzelo by mě, kdyby Škola, kterou jsem si vzala pod svou péči, zůstala bez odezvy, nejen jako zdejší téma, ale jako fakt," komentuje dění na portále i60 v uplynulém týdnu Zuzana Pivcová. A jaký příspěvěk ocenila?

"Kdybych měla možnost rozdílet ceny, určitě bych dala pozornost každému, kdo něco napsal. Navrhuji rozdělit ceny takto: Za obdiv a úctu k profesorovi, který dosud žije za mimořádných okolností (transplantované srdce) bych odměnila Jarku Handlovou za příspěvek Překvapení na školních srazech. Za vtipné vyprávění o učiteli a ´střetu´ s ním bych ohodnotila Hanku Šimkovou a její Úmrtní list. Za pojetí celoživotní práce coby ´školy života´ bych ještě vybrala Olinku Štolbovou a její Moje škola života," uzavírá své téma týdne Zuzana Pivcová.

My s jejím hodnocením souhlasíme a posíláme těmto třem čtenářkám DVD filmy od našeho partnera - společnosti Filmexport.

Plníme přání seniorům
Už jen pět dní zbývá do uzávěrky akce "Plníme přání seniorům", projektu, který si klade za cíl podporovat sny a přání lidí, kteří ani přes vyšší věk a určitá omezení, jež stáří přináší, neztratili chuť žít a trávit svůj život aktivně. Jste seniorka či senior a máte nesplněné nebo tajné přání? Pak máte šanci svůj sen opravdu uskutečnit - přihlašte se a vyslovte své přání prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách www.plnime-prani-seniorum.cz. Ale pozor, uzávěrka pro registraci přání končí již 28. února 2014! 

Rozdáváme skipasy
V minulém týdnu jsme vyhlásili soutěž o vouchery do Ski&Bike areálu Špičák. Protože to vypadá se sněhem bledě, hned zítra odešleme volné skipasy těmto vylosovaným soutěžícím: Dagmar Hotová, Jarmila Hrdinová, Marie Zavadilová, Zdeněk Pelikán, Milan Jedlička, Miroslav Štorch a Ladislav Novotný. Prosíme výherce, aby na e-mail i60@i60.cz zaslali svou adresu, na kterou vouchery pošleme. Užijte si lyžování v krásném šumavském areálu!

Vědomostní kvíz
A tradičně jako každou neděli vyhlašujeme vítěze vědomostního kvízu. Tentokrát byli vylosování tito úspěšní soutěžící: Petr Podnecký a Přemysl Kubíček.

Čtěte pravidelně magazín i60.cz a vězte: Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz sběratelství
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.