Upečte si chlebánky

Upečte si chlebánky

3. 5. 2012

Upečte si chutné chlebánky.

Suroviny

150 ml bílého jogurtu (může být kefír, nebo i podmáslí, ale myslím si, že pak se asi budete muset přisypat trochu mouky), 200 ml vody, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička Sladěnky (medu, nebo cukru), 1 lžíce soli, 3 lžíce olivového oleje, 15O g celozrnné pšeničné mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 200 g polohrubé pšeničné mouky a špetka bioprášku do pečiva (bez fosfátů – je to vinný kámen), 50 g vloček (žitných, ovesných), 1/2 čerstvých kvasnic, 1 lžíce slunečnicových semínek a kmínu.

Příprava

Po uhnětení a vykynutí, jsem tvarovala bulky, nechala ještě kynout pod utěrkou, poté rozřízla do kříže a pomašlovala vajíčkem s vodou, posypala jáhlemi a tmavým i světlým sezamovým semínkem a hrubou solí. Pekla jsem na 210 °C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.