Moje školní léta

Moje školní léta

17. 2. 2014

Moje začátky ve škole, to byl myslím jeden z nejdůležitějších mezníků v mém životě. Pro malého človíčka, který ukončil mateřskou školu, začínala zodpovědnost a povinnost každodenně vstávat včas, samozřejmě za pomoci maminky a nastoupit do školy.

Moje první třída byla ve znamení hluboké úcty k našemu třídnímu učiteli panu Špačkovi. Byl přísný, spravedlivý a velmi laskavý a měl náš veliký respekt. Do dnešního dne je pro mne vzorem, jak by měl správný učitel vypadat. Také jsem se v první třídě zamilovala do krásného blonďatého kluka Milánka a on mě doprovázel ze školy až k mému bydlišti, až do té doby, než dostal příkaz, že po škole musí hned domů a ne se toulat okolo.

A tak běžel čas, první, druhá, další a další, až jsem úspěšně absolvovala 8 tříd základní školy a poté jsem nastoupila na studia do střední všeobecně vzdělávací školy. A tam jsme potkávali učitele a profesory různé úrovně a znalostí. Velmi jsem si vážila našeho pana profesora, který nás vzdělával v latině a v historii a když jsme moc neoplývali znalostmi, tak nám říkával - z Vás budou jedině študovaný nevěsty - kluky opomíjel úplně, anžto byli pouze čtyři a znalosti měli ještě mizivější, než my adeptky na ty študované nevěsty. A my věděly, jak na našeho milého pana profesora - vyprávěl úžasně řecké báje a to s takovým zanícením, že zapomněl na čas i zkoušení a jak zvonilo, sdělil, že příště bude jen a jen zkoušet. Zlatý pan profesor!

Totéž opravdu nemohu sdělit o naprostém protikladu, o soudružce profesorce ruštiny, ta vyzdvihovala pouze děti z dělnické rodiny a pokud byl někdo z rodiny drobného soukromníka, nebo nedej bůh měl v rodině prarodiče německého původu, to to dala soudružka sežrat ubohému študentíkovi. A to byl bohužel i můj případ, krákoravým hlasem vyvolávala moji maličkost... a teď naše princezna k tabuli! Jak já tu megeru nesnášela!

Nicméně, i tak byla tato léta studií moc pěkná, lesní či chmelové brigády, byly pro nás plny legrace, veselého mládí a neustálého zamilovávání se. Díky za ty hezké časy, často se naše třída setkává a moc rádi na vše vzpomínáme!

 

Vzpomínáte někdy na školní léta? Pamatujete si na své učitele? Jste v kontaktu s bývalými spolužáky? A co první lásky v školských škamnech? Jaká byla podle vás úroveň školství před desítkami let a nyní? Napište vaše zkušenosti či příběh ze školy. Nejlepší příspěvek oceníme.
škola
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.