Takhle vypadá nový
pegueot z Kolína

Takhle vypadá nový
pegueot z Kolína

14. 2. 2014

Peugeot představil nový model 108, který se bude vyrábět od května v automobilce TPCA v Ovčárech u Kolína. Nový městský mini vůz bude k dostání v provedení hatchback nebo s otevřenou střechou. Na trh bude uveden v létě stejně jako nová generace sesterských modelů Citroen C1 a Toyota Aygo.

Peugeot 108 nahradí původní Peugeot 107, který se v TPCA vyráběl s jednou zásadnější modernizací od roku 2005. "Na výběr jsou různé typy osobních úprav na míru, varianty vzhledu interiéru, počet dveří nebo barvy," oznámila automobilka. Nový model je vybaven například kamerou pro snadné couvání, automatickou klimatizací nebo bezklíčovým odemykáním a startováním. Nový městský vůz se bude vyrábět ve dvou verzích karoserie jako hatchback Peugeot 108 a jako vůz s otevřenou střechou Peugeot 108 Top. Řidič bude mít možnost nastavit otevření střechy do libovolné polohy, například jen nad předními nebo nad všemi čtyřmi sedadly. Na výběr bude také odstín plátna střechy.

Autmobilka TPCA v Ovčárech u Kolína připravuje obměnu všech vozů. Peugeot i Citroen už potvrdily, že nové generace svých modelů představí na ženevském autosalonu začátkem března.

Největším konkurentem trojčat z Kolína je model Citigo ze Škody Auto, který se vyrábí v Bratislavě spolu s modely VW Up a Seat Mii.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.