Grand Restaurant Festival
je zhruba ve své polovině

Grand Restaurant Festival
je zhruba ve své polovině

9. 2. 2014

V celkem 83 předních restauracích zařazených do publikace Maurerův výběr probíhá až do 28. února Grand Restaurant Festival. Přehlídka chutí, nabízející zájemcům možnost za zvýhodněné ceny ochutnat v luxusních podnicích speciality včetně masa z bizona či šnečího ragú, bude ve třech desítkách měst.

„Máme méně restaurací než loni, ale kvalita bude ještě lepší,“ řekl organizátor akce Pavel Maurer. Za téma letošního ročníku zvolil větu: Nejezte, nepijte ani nežijte blbě! Rezervace a další informace naleznou zájemci na webové adrese www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250 do 600 korun a vybírat lze ze základní, dvouchodové nebo tříchodové degustace.

Třeba ochutnat speciality vítězné restaurace Chateau Mcely, Piano Nobile ze Středočeského kraje. Z TOP 10 se dále účastní: pražské Bellevue, Terasa U Zlaté studně, Francouzská restaurace Art Nouveau či brněnská Koishi fish & sushi.

Nejlepší šéfkuchaři připravují pokrmy v kategoriích: „To jste ještě nejedli“, „Ctíme tradiční recepty a zvyklosti“ a „Láska prochází žaludkem“. Připraví například marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, ráčí ocásky, rybu Fugu či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. Mezi klasiku patří pečený bůček s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu.

V rámci festivalu se zájemci mohou zúčastnit i speciálních MňamBusů – gastronomických výprav či MňamBalíčku – festivalové degustace s luxusním ubytováním pro dva a zajímavým programem jako je setkání se šéfkuchařem, prohlídka kuchyně, ochutnávka vín, lekce mixologie s vytvořením vlastního koktejlu či wellness.

gastronomie jídlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.