Srnčí hřbet z jablek

Srnčí hřbet z jablek

1. 5. 2012

Vláda paní Zimy se nachyluje a vám se zdá, že jablíčka uskladněná ve sklepě už nechutnají jako při sklizni? Nevadí. Zkuste srnčí hřbet z jablek, jednoduchý a rychlý recept k nedělnímu posezení.

Suroviny

500 g oloupaných a nakrájených jablek, 100 g cukru, balíček vanilkového cukru, 2 vanilkové pudinky, 1 větší balíček kulatých dětských piškotů.

Postup

Jablka rozvaříme na pyré v ½ l vody a přidáme cukr. K rozvařeným jablíčkům vlijeme pudinky, které jsme rozmíchali v ¼ l studené vody, a 2 minuty povaříme (jako když vaříme pudink). Do formy na srnčí hřbet naklademe první vrstvu dětských piškotů, přidáme jablečnou hmotou, opět dáme piškoty, pak jablečnou hmotu a tak to dál střídáme. Poslední vrstvou jsou piškoty. Pro dospělé můžeme piškoty pokapat rumem. Dort necháme důkladně vychladnout.

Před podáváním ho můžeme ozdobit šlehačkou a je to mňamka.
DOBROU CHUŤ

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.