Rok koně má být akční a laskavý.
Představí jej festival Songfest.cz

Rok koně má být akční a laskavý.
Představí jej festival Songfest.cz

8. 1. 2014

Pár týdnů po oslavách příchodu roku 2014 nás čeká další vítání nového roku - tentokráte dle čínského lunosolárního kalendáře. Na přelomu ledna a února skončí Rok hada a příštích dvanáct měsíců bude ve znamení koně. Devět českých a moravských měst bude moci díky tradičně vytříbenému programu multikulturního hudebního festivalu Songfest.cz mezi 23. lednem a 8. únorem uvítat nový Rok koně stylovou oslavu v rytmu domácí i zahraniční hudby.

 Již potřinácté festival připravuje jeho zakladatelka - čínská zpěvačka Feng-yün Song, společně s duchovním otcem projektu, hercem a moderátorem Jaroslavem Duškem. Šansonově laděný písňový program Fen-yün Song a Tria PUO spolu s originálním Duškovým humorem budou páteří programu. Navíc ve všech městech obohatí skladbu účinkujících zajímaví hosté z tuzemské i čínské hudební scény. Publikum se tak může dále těšit například na Zuzanu Lapčíkovou, Ivu Bittovou, Lenku Dusilovou, Janu Koubkovou nebo Dagmar Andtrovou-Voňkovou.

 “Kůň je velmi pozitivní tvor, inteligentní a duchovní, odjakživa byl a je velkým přítelem člověka. Přináší akční a laskavý rok," říká ředitelka festivalu Songfest.cz a s úsměvem zve k návštěvě: „Čínský kalendář přiřazuje každému roku jak zvíře, tak také prvek či materiál. Tím je pro rok 2014 dřevo. Dřevěný kůň symbolizuje sílu, rychlost a průbojnost. Čeká se, že rok 2014 bude velmi dynamický a může přinést zásadní změny, zvraty a překvapení. Věříme, že náš Songfest.cz poskytne všem potěšení a energii Rok koně využít k rozletu, nebo jej prostě jen dobře ukočírovat."

Oslavy příchodu nového roku odstartují v pražském Paláci Akropolis (23. 1.). Poté festival zamíří do Hradce Králové (24. 1.), Plzně (25. 1.), Písku (30. 1.), Českých Budějovic (31. 1.) a do Českého Krumlova (1. 2.). Závěr oslav se odehraje v moravských městech Kroměříži (6. 2.), v Brně (7. 2.) a Znojmu (8. 2.).

Čína festival hudba
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.