Absence sněhu zvyšuje
prodeje zájezdů do Alp

Absence sněhu zvyšuje
prodeje zájezdů do Alp

7. 1. 2014

Nedostatek sněhu na tuzemských horách a teplé počasí zvyšují prodeje last minute lyžařských zájezdů do alpských středisek. Prodeje cestovním kancelářím vzrostly až o pětinu meziročně. Nejlepší podmínky pro lyžování jsou nyní v italské části Alp. V průběhu minulého týdne tam připadlo až 1,5 metru čerstvého sněhu – nejvíce v západních v regionech Piemont či Valle d´Aosta.

Kvůli nedostatku sněhu na českých horách tak Alpy v těchto dnech lákají i lyžaře, kteří tam původně namířeno neměli. „Od druhé poloviny prosince, kdy se začalo ukazovat, že se v nejbližších týdnech počasí výrazně nezlepší, jsme začali registrovat výrazně vyšší zájem o last minute nabídku zájezdů. V porovnání se stejným obdobím loni prodáváme o 20 procent více zájezdů, především na lednové termíny,“ uvedl Martin Řimnáč z CK Nev-Dama.

Cestovní agentura Invia.cz registrovala o víkendu od 3. do 5. ledna 14procentní růst poptávky po zahraničních lyžařských pobytech proti průměrnému lednovému prodeji. „Nejčastěji lyžaři míří na rakouské sjezdovky, ty preferuje 37 procent klientů. Vysoká obliba rakouských středisek je dána dobrou dostupností z Česka a nadstandardní kvalitou sjezdovek i ubytování,“ dodal marketingový ředitel Invie Michal Tůma.

Do Alp v zimě vyráží každoročně za lyžováním asi půl milionu Čechů. Polovina z nich využívá služeb cestovních kanceláří. Individuální návštěvníci hor míří v drtivé většině do Rakouska. Rakouské a italské Alpy patří mezi Čechy k nejoblíbenějším lyžařským destinacím.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.