Phantasm i muzikanti King
Crimson vystoupí v Praze

Phantasm i muzikanti King
Crimson vystoupí v Praze

6. 1. 2014

Soubor staré hudby Phantasm a rockové legendy ze skupiny King Crimson vystoupí v Praze. Residenční soubor Oxfordské univerzity Phantasm, v jehož čele stojí Laurence Dreyfus, vystoupí 27. ledna v Anežském klášteře. "Koncert tří členů King Crimson se uskuteční 27. března v divadle Archa," řekl Jan Starý za pořádající instituci Prague Music Performance.

"Soubor viol da gamba Phantasm, držitel prestižních ocenění BBC a Gramophone, představí díla vrcholné anglické renesance autorů Lawese, Gibbonse, Jenkinse a Tomkinse," sdělil Starý. Členové King Crimson pak podle něj pod názvem The Crimson ProjeKCt zahrají největší hity kapely z let 1973 až 1996.

Phantasm byl založen roku 1994 Laurencem Dreyfusem a mezinárodní proslulost si vydobyl hned svým prvním CD s díly Henryho Purcella, které získalo v roce 1997 cenu časopisu Gramophone za nejlepší instrumentální nahrávku barokní hudby. Od té doby soubor cestuje po celém světě, pravidelně hostuje na festivalech a podniká koncertní turné. Od roku 2005 našli stálý domov na univerzitě v Oxfordu, kde účinkují jako rezidenční soubor. Pro sezónu 2016 až 2017 získali titul rezidenčního hudebního tělesa v londýnské Wigmore Hall.

King Crimson je legendární britská rocková skupina založená v roce 1968 kytaristou Robertem Frippem. Bývá zařazována mezi zakládající skupiny progresivního rocku, v její tvorbě se mísí vlivy nejrůznějších hudebních stylů. Obsazení v kapele se v průběhu její existence výrazně měnilo. Stálým frontmanem King Crimson se v roce 1981 stal Adrian Belew a stálým baskytarisou Tony Levin, dodnes člen kapely Petera Gabriela. The Crimson ProjeKCt je odnoží King Crimson, v níž vystupují tři současní hudebníci původní legendární kapely. Se svolením a osobní podporou Roberta Frippa se převážně zaměřují na repertoár od začátku 80. až do poloviny 90. let.

koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.