Najděte svůj sport

Najděte svůj sport

9. 12. 2013

Také se těžko přemlouváte k jakémukoli typu pohybu? Váš problém tkví nejspíš v tom, že se nevěnujete sportu, který vás baví. Pokud vás nebaví cvičení doma před televizí, zkuste například badminton. Objevte pohyb, který vás chytne a nebude nutné se k němu nutit.

Squash či badminton?

Rozdíl mezi těmito sporty není v tom, že se squash hraje uvnitř a badminton na pláži. Badminton je v podstatě méně náročnější sport, který se hraje i v hale. Protože při jeho hraní neměníte směr tak rychle a často jako při squashi, namáháte méně klouby. Mimo pravidla tkví základní rozdíl i v typu rakety a míčku. Squashová raketa je větší a těžší. Badmintonová raketa má kulatou hlavu a je méně robustní. Oba sporty jsou namáhavé. U badmintonu se ale, také díky většímu hřišti, více naběháte.

Rehabilitační plavání

Plavání patří ke sportům, které jsou vhodné pro všechny. Jedná se o typ kardio tréninku. Zlepšuje činnost srdce a plic, zvyšuje hustotu kostí a jako každý typ pohybu snižuje působení stresu a ulehčuje od úzkostí. Pro zhubnutí je potřeba, abyste chodili plavat alespoň třikrát týdně na minimálně dvacet minut.

 Aby mělo plavání blahodárné uvolňující účinky na vaše záda, nesmíte plavat stylem „paní radová“ s hlavou nad hladinou. Pořiďte si raději plavecké brýle, koupací čepici a potápějte hlavu do vodorovné polohy.

Běhání

Tento typ sportu rozhodně není pro každého. Málokomu se s ním chce začít. První rozběhy bývají velmi krušné. Nejtěžší krok spočívá ve schopnosti se vůbec donutit nazout běžecké boty a dopravit se do parku. Kdo ale překoná první dva měsíce, stává se na běhání mnohdy závislým.

Pozitivní motivaci k běhání představuje fakt, že pokud se mu věnujete pravidelně, velmi rychle se vám zvyšuje kondice. Člověk se stále zlepšuje a není z pohybu tolik unavený. Aby mělo běhání správný hubnoucí efekt, měli byste sledovat svoji tepovou frekvenci. Jakmile totiž běháte příliš rychle, nadměrně zatěžujete tělo a nehubnete, nýbrž spalujete cukry.

Další typy sportů

Typů pohybu existuje více, než na prstech spočítá celá vaše domácnost. Pokud si již dlouhou dobu říkáte, že byste chtěli zkusit box, šerm, či basket najděte ve svém okolí trenéra nebo tréninkovou skupinu a svůj vysněný sport vyzkoušejte. Vždy je zbytečné se stydět, protože v začátcích to jde opravdu málokomu. Lidské tělo pohyb potřebuje. Udělejte proto něco pro své zdraví a věnujte se tomu, co vás baví.

aktivní senioři sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.