Firmu na vánoční úklid?
Není to úplně levné

Firmu na vánoční úklid?
Není to úplně levné

6. 12. 2013

Zájem o úklidové služby před Vánocemi mezi lidmi roste. V adventním období je poptávka hlavně po generálním úklidu domácnosti. Jeho cena se ale může vyšplhat i na několik tisíc korun, zejména pokud máte větší byt.

„U firem nabízejících kvalitní úklidové služby včetně čištění materiálů, koberců, sedaček nebo podlah, lze hovořit až o pětinásobném nárůstu oproti běžné periodě,“ uvedl jednatel společnosti Úklid Express CZ Jan Hrdlička.

Ceny za jednorázové služby se podle firmy Moje Hospodyně meziročně zvýšily asi o 20 procent. „Přibližná cena za jednorázové služby se pohybuje mezi 200 a 250 Kč za hodinu. U pravidelných úklidových služeb jsou ceny nižší, v průměru mezi 150 a 190 korun za hodinu,“ řekla Lucie Fojtíková ze společnosti Moje Hospodyně. Mimo Prahu a Brno je podle ní průměrná cena nižší, a to kolem 110 Kč/hod.

Podle Lenky Hobzové z Agentury Suzi je největší zájem o generální úklid domácnosti, včetně mytí oken. „Největší poptávka je především o služby komplexních úklidů včetně zajištění kvalitních doplňkových služeb: hloubkové čištění podlah, koberců, sedaček či lustrů,“ doplnil Hrdlička. Hitem je také v poslední době nová technologie – horkovodní pěnové čištění textilií.

úklid
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.