Václav Neckář: fenomenální
návrat legendy pop music

Václav Neckář: fenomenální
návrat legendy pop music

21. 4. 2012

Když v roce 2002 postihla Václava Neckáře mozková mrtvice, málokdo počítal s tím, že se tento talentovaný zpěvák, který uměl v průběhu posledních dekád vyprodávat koncertní sály bez populárního patosu a normalizačního klišé, dokáže vrátit na scénu. Ovšem on se vrátil. A v neskutečném stylu. Možná více životem poučený, možná méně sebejistý, ale se skvělými hity, muzikanty a jejich aranžemi.

Se svou skupinou Bacily nyní představuje Václav Neckář písně z alba Dobrý časy, které je dílem Jaromíra Švejdíka a Dušana Neuwertha. Album s hitem Půlnoční, který se na vyhlášení Cen Anděl 2011 stal vítězem v kategoriích Skladba a Videoklip roku, vyjde na konci dubna.

„S Bacily v průběhu roku nastudujeme alespoň tři věci, které se snad budou publiku líbit stejně jako Půlnoční, kterou zpívá celý sál,“ slíbil Neckář.

O texty na albu Dobrý časy se výhradně postaral Jaromír Švejdík ze skupiny Priessnitz, společné jsou aranže. Nahrávka, mix a produkce byla naopak v rukou Dušana Neuwertha. Tato zdánlivě nesourodá sestava kovaných severomoraváků a pražáků (kteří se obvykle moc nemusí) funguje dokonale. „Měli jsme jenom strach, zda nezklameme fanoušky i autory. Snad to dopadlo dobře a posluchači si desku najdou,“ prohlásil Neckář.

Ve studiu pomohl \"dostat z Václava Neckáře maximum\" jeho přísný bratr Jan. „Dělal jsem bráchovi vokály a na přání Dušana jsem oprášil i violoncello, po deseti letech jsem rozhýbal své zchromlé prsty a zahrál jsem si tam ve dvou věcech,“ usmívá se Jan Neckář.

Osmašedesátiletý zpěvák, který byl letos zvolen jako nový člen Síně slávy, se přibližuje k ceněné nahrávce Tomu, kdo nás má rád z konce 70. let. „Když mi Dušan a Jaromír nabídli první texty a já si je přečetl, měl jsem pocit, jako by je napsal Zdeněk Rytíř,“ uvedl Neckář.

Dvě písně, Hledal jsem Tě, Pane a Půlnoční, mají nepřeslechnutelné náboženské zabarvení. „Snažím se zpívat, jako kdybych to napsal, a je pravda, že toho boha hledám pořád,“ připouští Václav Neckář.

Neckář prostřednictvím hitu Půlnoční ze soundtracku k filmu Alois Nebel v loňském roce zažil nečekaný návrat na hudební scénu. Se skupinou Bacily, z jejíž původní sestavy v ní působí Jan Neckář a Ota Petřina a která slaví 40 let od svého vzniku, vystoupí i na řadě letních festivalů.

hudba zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...