Knihu bratří Čapků Zahradníkův rok
namluvil na CD herec Josef Somr

Knihu bratří Čapků Zahradníkův rok
namluvil na CD herec Josef Somr

24. 11. 2013

Knihu fejetonů o slastech a strastech zahradničení, kterou napsal Karel Čapek a ilustroval Josef Čapek, vychází nyní nově i jako CD. Na vydání audioknihy se podílel jako autor hudby skladatel Petr Skoumal a text namluvil herec Josef Somr.

Knihu s dvěma CD vydává vlastním nákladem zahradnictví Trees, které se v roce 2005 podílelo i na obnově zahrady vily bratří Čapků na pražských Vinohradech.

„Měli jsme to štěstí seznámit se a spřátelit s paní Soňou Scheinpflugovou. Právě díky ní jsme dostali příležitost dát zahradu u vily bratří Čapků na Vinohradech, po více než půlstoletí, do původního stavu. Od doby rekonstrukce vinohradské zahrady jsme si daleko více začali uvědomovat přínos tvorby a zaujetí bratří Čapků pro náš obor. Úcta a přitom samozřejmost, s jakou přistupují k zahradničení a každé rostlině zvlášť, je nám velmi blízkou,“ řekl k vydání kníhy a CD majitel společnosti Trees Petr Pacák.

S láskou přistupoval k nahrání CD i Josef Somr. „Není to poprvé, kdy se u mikrofonu potkávám s knihou Karla Čapka. A pokaždé se k Čapkovi znovu rád vracím, protože jeho vyprávění a postřehy novináře opravdu nestárnou. A zvlášť to platí právě o Zahradníkově roku, který jsem četl s veselou vzpomínkou na to, co všechno jsem na zahrádce sám zažil. Nakonec, Karel Čapek má pravdu, když říká: Je potřeba jisté zralosti, aby se člověk mohl stát zahradníkem amatérem."

A jaký má vztah k zahradničení autor hudby Petr Skoumal? „Mnozí z nás – městských lidi – časem zatouží mít svůj kousek přírody nebo, jak říká Karel Čapek, svoji zahrádku. No a já postupem let stávám se ze zahradního amatéra spíše účastníkem té přírody, která je jak se říká ve společném vlastnictví. Londýnské parky se starými stromy – to je moje oblíbená zahrádka.“

Společnost Trees se od svého vzniku v roce 1997 zabývá projektováním a realizací především soukromých zahrad. Klade důraz na individuální přístup k zákazníkovi a jedinečnost každé zahrady.  

Knihu a 2CD je možné objednat na na www.zahradnikuvrok.eu a www.trees.cz.

knihy zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.