Po Popelce hledá režisér
Václav Vorlíček Zlatovlásku

Po Popelce hledá režisér
Václav Vorlíček Zlatovlásku

21. 11. 2013

Režisér Václav Vorlíček připravuje ve spolupráci s filmovou produkcí Three brothers pohádku o princezně Zlatovlásce. Předlohu napsala úspěšná scenáristka Lucie Konášová, autorka scénáře k pohádce Anděl páně.

"Tím slavná jména podílející se na tomto projektu nekončí. Diváci se mohou těšit na Karla Rodena, Viktora Preisse či Mariána Labudu. V současné chvíli probíhá casting na hlavní role - princeznu Zlatovlásku a Jiříka. Jejich představitele hledá Václav Vorlíček mezi mladými herci," uvedl producent Boris Krištof. Výběr však podle něj není jednoduchý, i když je mladých hereček hodně.

Hlavním vypravěčem příběhu bude podle scénáře bystrý pejsek Štístko, věrný Jiříkův přítel. A jak přiznali sami tvůrci, i na jeho roli budou dělat casting.

Natáčení pohádky se chystá na léto příštího roku. Podle Krištofa se bude pracovat zejména v ateliérech společnosti Three Brothers v Hlubočepích a také na českých hradech a zámcích. "Uvažujeme o natáčení na hradech Kost a Křivoklát, líbil by se nám i zámek Lednice a celý lednicko-valtický areál. Nevylučujeme ani natáčení v zahraničí, protože v pohádce bude velmi znatelný rozdíl světů Zlatovlásky a Jiříka. Asi jakoby jste se z temného českého středověku plného loupeživých rytířů dostali do světa italské renesance," dodal producent.

Spolupráci podle něj přislíbila televize Nova a také distribuční společnost Bontonfilm. Pohádka půjde do kin v roce 2015, kdy režisér Václav Vorlíček oslaví pětaosmdesátiny.

Od natočení jeho legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku uplynulo právě čtyřicet let. V kinech ji tehdy zhlédlo 2,8 milionu diváků, další desítky milionů k nim přibyly během vánočních repríz na televizních obrazovkách. Zatím jich bylo šestatřicet, přičemž loni si ji na Nově nenechalo ujít 1,5 milionu diváků.

pohádky režiséři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.