Kim Ir-sen nařídil lékařům:
Prodlužte mi život do 120!

Kim Ir-sen nařídil lékařům:
Prodlužte mi život do 120!

21. 11. 2013

Zakladatel komunistické Severní Koreje a její "věčný prezident" Kim Ir-sen nařídil kdysi svým lékařům, aby našli způsob, jak by se mohl dožít 120 let. Za tímto účelem byly mimo jiné analyzovány léčivé vlastnosti více než 1750 různých bylin. Požadovaného cíle se ale dosáhnout nepodařilo, Kim zemřel ve věku 82 let, zřejmě na infarkt.

Zmíněné skutečnosti byly zveřejněny v nové knize, kterou napsala severokorejská vědkyně Kim So-jon jmenovaná v roce 1979 do čela výzkumného ústavu, jenž měl pomoci Kimovi dosáhnout věku 120 let. Ve svém díle líčí Kim So-jon třicetileté období, které věnovala výzkumu dlouhověkosti, uvedl jihokorejský list Čoson ilbo. V roce 1992 Kim So-jon uprchla do Jižní Koreje.

S nápadem ohledně prodloužení života přišel prý severokorejský diktátor poprvé, když oslavil 65. narozeniny. Tehdy nařídil, aby byli největší lékařští experti země svoláni a aby začali pracovat na tomto úkolu. Odborníci kromě jiného zkoumali účinky 1750 léčivých rostlin, které jsou registrovány v učebnicích východní medicíny, a ty nejslibnější z nich pěstovali a testovali.

Jako první ale lékaři Kimovi prý předepsali, aby se častěji smál. "Pozvali jsme komediální herce a také pěti a šestileté děti, aby předváděli různé roztomilé kousky. Každý z vystupujících, komu se podařilo Kima rozesmát pětkrát denně, dostal ocenění za zásluhy," popsala Kim So-jon.

Veškeré vyzkoušené lékařské procedury ale Kimovi pomáhaly jen omezeně, protože diktátor požadoval zázračný lék a nebyl ochoten se náležitě starat o své zdraví.

Ve věku 78 let začal vyžadovat transfuze krve darované mladými muži. Podle Kim So-jon však přehnané léčebné procedury měly vedlejší efekty a ve skutečnosti možná spíš zhoršily Kimovy zdravotní problémy. Kim Ir-sen zemřel v červenci 1994 patrně na srdeční infarkt.

diktátoři zajímavosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...