Královna Českého středohoří
aneb nedělní výlet na Milešovku

Královna Českého středohoří
aneb nedělní výlet na Milešovku

11. 11. 2013

Několika nej se pyšní hora Milešovka, která je se svými 837 metry nejvyšší horou Českého středohoří. Zároveň je i největrnější horou s nejvíce bouřemi u nás, a proto bývá nazývána Hromovou horou.

Na vrcholu je rozhledna a  meteorologická stanice. Den 9. a 10. listopadu byl dnem otevřených dveří observatoře, a tak jsme se včera vydali na výlet a doufali, že vysvitne sluníčko. Když jsme vystoupali na vrcholek, převalovala se mlha, takže ze Středohoří moc vidět nebylo. Zato lidiček přišlo dost, turisté, rodiče s dětmi, mnozí s pejsky, prostě na Milešovce bylo rušno. Po prohlídce observatoře jsme šli na rozhlednu, bohužel viditelnost byla malá. I přes nepřízeň počasí byla velkolepá podívaná na převalující se mlhu nad Středohořím, občas vykoukla nějaká vesnička či vrcholek protějších kopců. Scházeli jsme dolů již za pěkného deště po klouzajících kamenech a spadaném listí, přesto to byla krásná listopadová neděle!

A ještě malý dodatek: vyhrála jsem v dnešním kvízu Angličtinu pro aktivní seniory. Mám z výhry velkou radost a začnu se učit, co kdybych příští rok zjara na Milešovce potkala Angličany!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.