Ve fotosoutěži Barvy podzimu
ocenila redakce deset snímků

Ve fotosoutěži Barvy podzimu
ocenila redakce deset snímků

4. 11. 2013

Podzimní příroda bývá opravdu nádherná. Dokázaly to i vaše snímky, které jste poslali do naší fotosoutěže na téma "Barvy podzimu". Nádherné scenérie zabarvených stromů, padlých listů, zahradních zátiší... Nebylo jednoduché vybrat z desítek krásných fotografií ty nejlepší, nejpůsobivější. Po dlouhých dohadech poroty jsme nakonec ocenili místo šesti celkem deset soutěžících. Zde jsou vítězné fotografie a jejich autoři, kterým redakce magazínu i60 přiřadilla také ceny:

Libuše Kozáková a její "Náhodná kolemjdoucí" - oceňujeme krásné zachycení stáří a hlavně originální zpracování tématu, kdy barvy podzimu představuje detail obličeje staré ženy na pozadí podzimních listů. Paní Kozáková za tento snímek a jeho příběh získává hlavní cenu od společnosti Mountfield - zahradní štěpkovač v hodntě 9200 korun! Paní Libuše poslala do soutěže i další zajímavé snímky a je vidět, že si s fotoaparátem rozumí.

Marta Duchoslavová a její "podzimní cesta" - oceňujeme především technické zpracování snímku, dokonalý obraz podzimní přírody, částečně zahalené ranní mlhou, z níž vystupují zlatočervené koruny stromů. Tato fotografie získala u porotců největší počet hlasů za kvalitu snímku, kompozici a technické zpracování. Absolutní prvenství však snímek ztratil z důvodu strohého popisku, který dle pravidel byl také podmínkou soutěže. Věříme, že autorka snímku, paní Marta Duchoslavová, nám ještě prozradí, kde tuto fotografii pořídila. Za dokonalé ztrvárnění barev podzimu získává paní Duchoslavová telefonní přístroj Gigaset A400.

Jan Kutílek a jeho "Výlet do Jestřebích hor" - nádherně zachyceno babí léto, snímek doslova láká vyrazit si do přírody či přesně na toto krásné místo. Ostatně popisek i prozrazuje, jak se tam dostat. Pan Kutílek získává za tuto fotografii sadu tří CD dua Šimek-Grossmann s názvem "Návštěvní dny".

Marie Bartošová a její "Říjnové ráno na Dobeníně" - pochmurnější obraz lavičky u hřbitova. I ten však k podzimu patří stejně jako tajemná mlha. Za kvalitní technické provedení a dokonalou kompozici získává paní Marie, která všechny své fotografie doprovodila úryvky poezie, velkokapacitní flashdisk.

Aleš Duda a jeho "Slzavý list na Vydře" - tento námět plavajícího listu na vodní hladině se opakoval v soutěži několikrát, panu Aleši se však podle našeho názoru povedl nejlépe. Za to získává doplněk stravy pro muže Geléé Royale.

Jarmila Šmerhová a její "Pálení bramborové natě" - za krásný reportážní snímek z rumunského Banátu získává jeho autorka od redakce pleťovou masku Mary Kay.

Jaroslava Handlová a její "Bretschneiderovo ucho" - hezký snímek a pěkně popsané místo, které určitě stojí za to navštívit. Ostatně, čtenářům magazínu i60 se to možná na jaře podaří. Ale o tom někdy příště... Paní Jaroslava získává od nás sprchový gel s aktivní ochranou Lactovit.

Jana Boháčková a její "Přehrada Pařížanka" - jak sama píše v popisku, romantika místa se kloubí s krásou podzimní přírody. Paní Jana získává knižní bestseller "Kouzelná mapa".

Mirko Juna a jeho "Ještědské halo" - tzv. halový jev, kdy se přes mlhu, mrak či ledové krystalky derou paprsky slunce a v nich se odráží nějaký objekt, v tomto případě postava fotografa, je doslova fotografickým úlovkem. Díky tomuto vzácnému snímku od nás pan Juna získává knižní cenu.

Miroslav Chnurik a jeho "Vojáci v poli" - detaily přírody umí pan Chnurik nafotit velmi hezky. Knižní cenu od nás získává za pěkný námět i popisek.

Krásných snímků bylo tentokrát opravdu hodně, ocenění by zasloužila nejméně další desítka soutěžících. Gratulace a poděkování za účast v soutěži určitě patří všem. Kdo nevyhrál dnes, může to brzy napravit. Již ve středu spustíme zcela novou soutěž s názvem "Můj fígl", její detaily najdete na tomto místě. A zopakujeme nejen fotosoutěž, ale připravujeme také společně s partnery velkou videosoutěž. Sledujte magazín i60, stojí to za to!

Vstupenky zdarma na pořad "Sejdeme se na Cibulce"

Ve středu 6. listopadu od 12 hodin se bude v Divadle U Hasičů natáčet další díl pořadu Sejdeme se na Cibulce. Hosty budou například Petr Kostka, Bára Kodetová, Naďa Konvalinková či Jana Boušková. A téma? Mezi nebem a zemí. Vstupenky můžete získat i vy, stačí odpověďět správně na jeden jednoduchý dotaz zde. K dispozici je celkem 40 vstupenek. A nyní zbývá oznámit úspěšné luštitele vědomostního kvízu. Tentokrát měli při losování štěstí: Marie Sobotková a Jan Němčanský.

Iva Holmerová patronkou magazínu i60

Jak jste již určitě zaznamenali, patronkou našeho portálu i60.cz se stala světově uznávaná gerontoložka Iva Holmerová. Velmi si vážíme této spolupráce, jejímž přínosem budou fundované články a také glosy. Tu první si na homepage můžete přečíst již dnes. Článek o paní Holmerové si můžete přečíst zde.

fotografie i60.cz soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.