Plzeňská virtuální univerzita
třetího věku za 150 korun

Plzeňská virtuální univerzita
třetího věku za 150 korun

29. 10. 2013

Kurzy virtuální univerzity třetího věku mohou od listopadu absolvovat senioři v Plzni. První kurz bude věnován astronomii a skládá se ze čtyř přednášek. Další kurzy budou pokračovat příští rok v budově bývalého Amerického centra v Plzni, kde svoji činnost zahájí 3D  Dům digitálních dovedností. Virtuální univerzitu třetího věku připravuje pro seniory z Plzně a okolí městská organizace Správa informačních technologií (SIT) města Plzně spolu s Českou zemědělskou univerzitou v Praze.

Senioři sledují přednášku po internetu

Virtuální univerzita třetího věku je moderní alternativou ke klasické přednáškové výuce. Je určena především pro vzdělávání seniorů v regionech, kteří se z různých důvodů nemohou účastnit přednášek prezenční formou v sídlech vysokých škol nebo univerzit.

Senioři sledují přednášku v kolektivu přenosem z internetu. Při každé přednášce vypracovávají kolektivní test nebo se účastní řízené diskuse, která slouží k ověření pochopení celého výkladu, popsal ředitel SIT Luděk Šantora.

Sluneční hodiny a astronomové Rudolfa II.

Kurz o astronomii například nabídne čtyři přednášky zaměřené na téma sluneční hodiny a astronomové Rudolfa II. Přednáška trvá zhruba hodinu a půl a bude jednou za čtrnáct dnů, doplnila Ivona Krausová ze SITSenioři zaplatí za čtyři přednášky dohromady 150 korun.

Účastníkem kurzu se může stát senior se statutem důchodce, invalidní důchodce bez rozdílu věku nebo osoba starší 50 let, která je nezaměstnaná nebo čeká na statut důchodce.

Kurzy univerzity třetího věku pořádá také Západočeská univerzita v Plzni, a to od akademického roku 1992/1993. Organizuje je Ústav celoživotního vzdělávání univerzity. V roce 1992 začínala univerzita třetího věku v Plzni s 85 účastníky, v minulém akademickém roce bylo zapsáno už 670 účastníků s 864 kurzy někteří totiž studují více oborů.

univerzity třetího věku
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.