Zemřel legendární
hudebník Lou Reed

Zemřel legendární
hudebník Lou Reed

27. 10. 2013

Ve věku 71 let zemřel americký rockový hudebník Lou Reed, který byl zakládajícím členem skupiny The Velvet Underground. Uvedl to americký časopis Rolling Stone. Zároveň připomněl, že zpěvák, kytarista a skladatel v květnu podstoupil transplantaci jater.

Už po operaci Reedova manželka Laurie Andersonová připustila, že její muž byl na pokraji smrti. „Myslím, že se z toho úplně nezotaví, ale určitě se během několika měsíců vrátí ke svým činnostem,“ řekla tehdy. Reed v minulosti otevřeně hovořil o svých problémech s drogami a alkoholem.

Časopis Rolling Stone The Velvet Underground umístil Reeda na 19. místo v žebříčku 100 největších umělců všech dob. Reed se po svém odchodu ze skupiny v roce 1971 vydal na úspěšnou sólovou dráhu. Mezi jeho největší hity patří Walk on the Wild Side a Perfect Day.

Přítel bývalého prezidenta Václava Havla několikrát vystupoval také v České republice. V roce 2009 zahrál na slavnostním večeru k 20. výročí sametové revoluce.

Tvorba Reeda a skupiny The Velvet Underground ovlivnila rockové skupiny na celém světě, v Česku například The Plastic People of the Universe.

hudební legendy úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.