Jak bude? Sice se ochladí, ale smutné 
dušičkové počasí nás nečeká

Jak bude? Sice se ochladí, ale smutné
dušičkové počasí nás nečeká

26. 10. 2013

Příští týden se ochladí, většina listopadu by ale měla být teplotně nadprůměrná. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ani podzimní plískanice by neměly být nijak vydatné, nadcházející týden bude dokonce na srážky spíš chudý.

„I přes ochlazení, které očekáváme v týdnu od 28. října do 3. listopadu, bude tento týden na hranici mezi teplotně normálními a nadnormálními hodnotami,“ uvedl František Šopko z ČHMÚ. Z pondělních až 21 stupňů spadne rtuť v úterý na 11 až 15 stupňů Celsia. Do konce pracovního týdne pak budou denní maxima jen kolem osmi až 12 stupňů C, v noci může i mrznout. Na konci týdne se ale opět začne oteplovat.

Ani týden od 4. listopadu by neměl přinést typické dušičkové počasí. Teploty budou spíš nadprůměrné, může být až kolem 13 stupňů, srážek bude proto toto období obvyklé množství.

Podobné maximální teploty se udrží i v polovině měsíce, v noci už ale může přijít mráz. Ani srážky by neměly být nijak vydatné. Obvyklé listopadové počasí čekají meteorologové v týdnu od 18. do 24. listopadu. Přes den bude zhruba kolem šesti stupňů.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.