Senioři ve Vítkovicích

Senioři ve Vítkovicích

8. 10. 2013

V sobotu 5. 10. pořádala Krajská rada seniorů akci "Poznej své Krajské město Ostravu". Zúčastnili se jí zástupci seniorů celého kraje. Také naše organizace měla tu čest. Bylo nám nabídnuto 9 míst. Vybrala jsem tedy ty nejaktivnější, nabídla jim možnost zajímavě prožít den. A pochopitelně nabídku přijali, neboť  taková se odmítá jen ze zcela závažného důvodu. Jinak ne.

Sraz byl u vlakového nádraží Ostrava - Svinov. Nastoupili jsme společně s mnoha jinými do autobusu a čekali jsme na odjezd. Naším prvním cílem byla Dolní oblast Vítkovic. Pro ty, kteří zde nikdy nebyli, byla tato návštěva opravdovým zážitkem.

Díky velice šikovným průvodcům - studentům jsme se o této části Ostravy dozvěděli spoustu zajímavostí. V této oblasti se přestalo vyrábět v roce 1998 a pro veřejnost byla otevřena 1. května 2012. K dnešnímu dni ji navštívilo skoro třičtvtě miliónů návštěvníků. Měli jsme možnost prohlédnout si stará pracoviště. Skipovým výtahem, kterým se původně převážely suroviny k výrobě surového železa, se dnes až na vrchol převážejí lidé. Díky příznivému počasí jsme měli nádherný výhled nejen na celé Krajské město, ale i široké a daleké okolí Beskyd i Jeseníků. Jako kapka vody v moři jsme si připadali v obrovské hale - plynojemu, kde probíhají nerůznější kulturní akce a kam si může sednout více než 1500 lidí.

Bylo to velmi hezky a zajímavě prožité dopoledne. Po prohlídce nás autobusy odvezly do centra Ostravy, kde jsme měli možnost projít kolem Divadla Antonína Dvořáka na Masarykovo náměstí se Starou radnicí, podívat se na nové Divadlo loutek či se jen tak chvilku toulat nebo něčím občerstvit. Poté jsme všichni společně odjeli do Ostravy- Petřkovic, kde se konalo slavnostní zasedání ke Dni seniorů. To bylo doplněno velice hezkým kulturním programem. Naši senioři byli spokojeni a určitě budou ještě dlouho na tento  zvláštní sobotní den vzpomínat.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.