Thajská masáž není jen pro mladý

Thajská masáž není jen pro mladý

7. 10. 2013

Od redakce i60 jsem již v květnu obdržela dárek za druhou cenu v soutěži příběhů s velikonoční tematikou. Byl to certifikát - neboli poukaz do světa zážitků od společnosti Esennce. Ocenila jsem, že jeho platnost byla až do konce října. Darovaným zážitkem byla THAJSKÁ MASÁŽ. Hned, jak jsem si přečetla oznámení o této výhře, jsem jásala nadšením. Už jsem věděla, jak je to příjemná záležitost, neboť jsem ji poprvé v životě zažila při zájezdu do Thajska. To však bylo už v prosinci roku 2002, tedy zhruba před jedenácti lety.  Tehdy však bylo hlavní náplní zájezdu poznávání přírodních krás i pamětihodností Thajska, včetně odpočinku na bělostných plážích kolem ostrovů a koupání v moři…

V Bangkoku (ale i na jiných místech)bylo možné si objednat masáže přímo v hotelu. Řekla jsem si, že to také patří ke zvykům a kultuře této země, tak bych měla thajskou masáž zkusit, abych věděla, co to obnáší. Stejného mínění byla i moje spolubydlící kolegyně. Tak jsme si zaplatily masérky, které přišly ve sjednanou dobu na pokoj. Dodnes si pamatuji, že to byla velmi příjemná zkušenost, doprovázená úžasným přílivem energie. Kdyby snad někdo z Vás náhodou očekával od thajské masáže nějaké sexuální praktiky, tak to už raději dál nečtěte, protože to v této vzpomínce nenajdete.

Od vzpomínání přejdu k současnosti, abych se s Vámi podělila o velikou radost, prožitou přesně na Den seniorů dne 1. října 2013 v Praze. Na ten den jsem čekala záměrně, aby celá ta výhra byla proměněna ve sváteční okamžik. Již asi tušíte, že se to povedlo. Proč jinak bych o tom psala, že?

Samotný vstup do recepce navozoval příjemnou atmosféru celého studia. Moje smysly probudila jemná vůně, která byla naprosto nevtíravá, prostě tak akorát, aby nevadila ani alergikům a astmatikům. Následoval příznivý zrakový vjem. Ačkoliv bylo v prostorné vstupní místnosti příšeří, tak vůbec nepůsobila ponuře. Naopak, lépe vynikaly ornamenty na stěnách a drobné doplňky, na které mířilo promyšlené osvětlení. Nejrůznější sošky včetně Budhy, v různých velikostech i z různých materiálů mě uvedly do takřka posvátného světa. Dříve, než jsem se z pohodlné sedačky stačila té krásy nabažit, tak mi paní recepční přišla mile oznámit, že nebudu muset čekat, přestože jsem přišla asi půl hodiny před objednaným časem.

Kráčela jsem dlouhou, úzkou chodbou s osvětlenými obrazy a vitrínami do menší místnosti. Ocitla jsem se v masážním pokoji s pohodlnou matrací na zemi. Dle instrukcí jsem se svlékla a očekávala masérku. Přišla žena, která působila velmi přátelsky. Celkové vzezření dokazovalo její thajský původ. Nabídla mi připravené triko a pohodlné šortky, přičemž rozhodnutí, zda si to obléknu, ponechala na mne. Výzvu k položení se na záda jsem velmi ráda splnila a nechala jsem ji provádět její práci. Již první dotyky jejích rukou mě nenechávaly na pochybách, že mám co do činění s opravdu výbornou profesionálkou.  Masáž začala od prstů mé pravé nohy a po chvíli se mým tělem začalo rozlévat příjemné teplo. Přesně věděla, jak má na který bod silně zatlačit, aby uvolnila určité bloky, a aby to nebolelo.

Nebudu Vás bavit konkrétními podrobnostmi, jen shrnu, že jsem byla „užitečně stlačována“ od paty až k hlavě. Uvnitř jsem pociťovala postupně sílící příliv uvolněné energie. Celou dobu jsem také vnímala tichou hudbu, která překrásně uklidňovala. To i tehdy, když masérka vynaložila hodně svých sil na protahování celého mého těla. Když došlo i na hlavu, tak jsem zaznamenala opravdu velký rozdíl mezi tím, s jak těžkou „šiškou“ plnou starostí jsem do masážního studia přišla a jakou lehkost jsem si najednou odnášela.

Všimli jste si také, jak se v mém příběhu postupně zapojovaly úplně všechny smysly? První čich – při vstupu tajemná vůně, za druhé zrak – oči spočinuly svými pohledy na krásných předmětech, včetně Budhy, za třetí sluch – uši naslouchaly tichým, uklidňujícím tónům hudby, za čtvrté – hmat, tak v tomto případě to byly hmaty takřka zázračné. Zbyl mi ještě k doplnění poslední - pátý smysl, tj. chuť. Ani ta zde nechyběla. Na úplný závěr mi totiž byl připraven šálek dobrého čaje. Tím pro mne skončila velmi příjemná hodinka v pražském studiu Mystic Temple.

Uvědomila jsem si, jak velkou radost mi tento dárek způsobil. Jistě chápete, že za tak příjemný zážitek jsem aspoň tímto popisem prožitků chtěla poděkovat Vám čtenářům i redakci. A všem příznivcům portálu i60 přeji, abyste si někdy mohly zajít nejen na běžnou masáž, nýbrž na tu nefalšovanou, pravou THAJSKOU MASÁŽ.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.