Zájem o lyžařské zájezdy
roste, trendem jsou Alpy

Zájem o lyžařské zájezdy
roste, trendem jsou Alpy

4. 10. 2013

Češi se letos chystají do velehor ve větším počtu než loni. Podle cestovních kanceláří jsou například lyžařské termíny v Alpách kolem závěru roku a jarních prázdnin již z velké části vyprodané. Největší zájem je přitom o rakouské a italské Alpy, ačkoliv průměrná cena zájezdu se podle podle údajů cestovní agentury Invia.cz meziročně zvýšila z 7841 korun na 8092 Kč.

Do Alp v zimě vyráží každoročně za lyžováním podle odhadů asi půl milionu Čechů. Polovina z nich přitom využije služeb cestovních kanceláří. Individuální návštěvníci hor jezdí v drtivé většině automobilem do blízkého Rakouska. Lidé, kteří si zájezd kupují u cestovní kanceláře, zase směřují nejčastěji na italské sjezdovky.

CK Nev-Dama do začátku října prodala o 12 procent více zájezdů než ve stejném období v loňském roce. Lyžařský pobyt si koupilo už přes 50 tisíc lidí. „Zdá se, že ekonomické oživení, které po několika letech pocítily letní dovolené, se projevuje i v segmentu lyžařských zájezdů. Věřili jsme, že předprodeje budou lepší než loni, takto výrazný nárůst ale překonal naše očekávání,“ uvedl výkonný ředitel Nev-Damy Martin Řimnáč.

Podle agentury Invia.cz letos vzrostla poptávka po lyžování v Rakousku, podíl prodaných zájezdů do rakouských Alp stoupl meziročně ze 17 na 27 procent. Pokud jde o italské Alpy, největší zájem je o týdenní pobyty v tamních apartmánech. Nejvíc Čechů zamíří do italských oblastí Val di Fiemme, Alta Valtellina se středisky Bormio, Santa Caterina, Livigno, či Tonale. V Rakousku vedou Kaprun - Zell am See, Brixental a Dachstein West.

„Letos jsme prodej lyžařských pobytů zahájili o něco dříve než loni. Srovnáme-li prodeje meziročně ke stejnému datu, aktuální nárůst představuje desítky procent, předpokládám ale, že se postupně zmírní a ve výsledku dosáhneme meziročně asi patnáctiprocentního nárůstu,“ dodala Pavlína Pešová z FIRO-tour.

dovolená lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.