Podzimní dovolená v Turecku:
zážitky, poznání, ale i zdraví

Podzimní dovolená v Turecku:
zážitky, poznání, ale i zdraví

4. 10. 2013

Obtěžuje vás chladné počasí, které se s příchodem podzimu do Čech řítí? Chcete si ještě několik dní užívat krásného letního sluníčka a obohatit svůj život o nevšední zážitky i poznání? Vydejte se do Turecka. Tropická horka už opadla, turisté se opět vrátili do svých domovů a na vás čeká orient s otevřenou náručí.

Říjen je úlevou nejen pro kardiaky

Pokud jste zavrhli dovolenou v Turecku během horkých letních měsíců kvůli obavám o zdraví, tak nyní je správná chvíle. I tady začal podzim, ale teploty se stále drží kolem 20 – 26 °C, což je ideální pro pobyt venku i výlety. V říjnu se dokonce ještě vykoupete, i když voda už se některým může zdát trochu chladnější. Jistí to ale hotelové bazény nebo termální lázně.

Pohodlné zázemí

Stanování a pobytů na chatách v přírodě jste si již za život určitě užili dost. Nyní je čas na trochu zaslouženého pohodlí, které najdete v exkluzivních tureckých hotelech. Postará se o vás příjemný personál, ochutnáte skvělá jídla, každý den máte uklizený a vyzdobený pokoj, k pláži ujdete jen pár kroků a do města vás sveze hotelový autobus. Co víc si člověk může přát!

Turecká riviéra plná zážitků

Toužíte-li po poznání, vyrazte na některý z last minute zájezdů na Tureckou riviéru. Nejenže je tu i během podzimu nejkrásnější počasí v celé zemi, ale zároveň je to skvělý výchozí bod k oblíbeným turistickým cílům.

Prvním z nich jsou travertinová jezírka Pamukkale, která patří na seznam UNESCO. Bílé kaskády s průzračnou vodou dlouho dobu ohrožovala výstavba nedalekých hotelů, ale podařilo se je zachránit, a tak je můžete vidět v plné kráse. V lokalitě dokonce vznikly lázně, kde na vlastní kůži vyzkoušíte účinky termálních pramenů.

O něco dál za pohořím Taurus můžete zažít nevšední zážitek ve skalním městě údolí Kappadokie.  Skalní věže ve tvaru jehlanů nejsou jen zajímavým přírodním úkazem, ale i netradičním obydlím místních obyvatel.

Přímo na území Turecké riviéry vás čekají další krásy – hora Olympos s tajemným úkazem Chiméra, národní park Tahtali nebo vodopády Karpuzkaldran v Antalyi.

Nenechte si ujít báječné chvíle v Turecku. Ze sluníčka načerpáte potřebný vitamín D a energii na celou zimu. Ke všemu si splníte vaše cestovatelské sny. Dovolenou na Turecké riviéře můžete pořídit již od 9 690 Kč.

dovolená moře
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.