Anastacia si kvůli rakovině
nechala odebrat obě prsa

Anastacia si kvůli rakovině
nechala odebrat obě prsa

1. 10. 2013

Popová zpěvačka Anastacia si nechala chirurgicky odstranit obě prsa. Důvodem byla rakovina, kterou lékaři u 45leté ženy objevili již podruhé, informovala stanice BBC. Anastacia kvůli této diagnóze od letošního února zrušila všechna vystoupení.

Lékařský zákrok nazývaný mastektomie podstoupila americká hvězda již v minulých týdnech a nyní médiím oznámila, že se téměř zcela zotavila a chystá se na návrat do veřejného života.

Poprvé jí lékaři diagnostikovali nádor v roce 2003, kdy podstoupila úspěšnou operaci a ozařování. Nyní se rozhodla pro radikální řešení, kterého prý nelituje. "Byla to náročná cesta, ale cítím se skvěle a jsem připravena začít novou kapitolu," uvedla v prohlášení.

Dosud poslední vystoupení absolvovala Anastacia, která má na svém kontě pět studiových alb, loni v prosinci v Německu.

Nyní chce zpěvačka, která letos ze zdravotních důvodů zrušila 13 zastávek svého evropského turné, ženy upozorňovat na nebezpečí této zákeřné nemoci. "Včasné zjištění mi dvakrát zachránilo život. Budu pokračovat v boji a propůjčím svůj hlas všude, kde budu moci," uvedla Anastacia. Kdy se vrátí k hudbě, dosud nespecifikovala.

Letos stejný zákrok podstoupila i hollywoodská hvězda Angelina Jolie, která si nechala odebrat prsa z preventivních důvodů, neboť měla podle lékařů vysokou pravděpodobnost vzniku rakoviny. V roce 2008 lékaři odstranili obě ňadra další americké herečce Christině Applegateové.

Podle Světové zdravotnické organizace ročně umírá na rakovinu prsu 458 tisíc osob.

rakovina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.